Houllier ute etter Cole?

Ifølge den velrenomerte avisen The Guardian skal Gerard Houllier ha pekt ut West Hams Joe Cole som mannen som skal gi Liverpools midtbane sårt tiltrengt kreativitet.

Joe Cole står fram som et av det klareste målene når Houllier skal begynne å bruke av transferpengene han har blitt tildelt av Moores & Co, ifølge The Guardian. Avisen tror Houllier ser på West Ham spilleren som mannen som kan gi Liverpools midtbane et kreativt løft.

Ifølge avisen skal Cole være et av hele 30(!) navn Liverpool har på blokka til sommeren. Lista inkluderer også navn som Damien Duff og Harry Kewell. Houllier skal ifølge The Guardian først og fremst være ute etter etablerte kvalitetsspillere i sommer, og de mener at Cole er prototypen på en slik spiller.

West Ham har tidligere avfeid klubber som har vært ute etter deres midtbanejuvel, og det kan fortsatt være tilfelle om klubben klarer å beholde sin Premier Leauge-status. Selvfølgelig er klubben motvillig til å slippe en slik kvalitetsspiller, men i tilfelle nedrykk mener The Guardian at Hammers vil selge om de får et tilbud i regionen 8 millioner pund.

Og dersom Liverpool skulle slå Chelsea til helgen, og kvalifisere seg til Champions League, mener avisen at klubben har skaffet seg et godt lokkemiddel for å få Cole til Anfield.

The Guardian hevder også at Liverpool så godt som har fullført overgangen til Steve Finnan fra Fulham for £3.5m, samt at interessen for spillere som hans lagkamerat Steed Malbranque og Auxerres Djibril Cisse og Jean-Alain Boumsong fortsatt er sterk.

Avisen mener å vite at Houllier vil få £15m til rådighet til spillerkjøp i sommer om klubben IKKE kvalifiserer seg til Champions League, og følgelig en del mer om de skulle klare å kvalifisere seg. I tillegg antyder de at enten Vladimir Smicer eller Dietmar Hamann kan bli solgt for å generere mere penger til transfers. På listen over spillere som forlater klubben har de også Bosman-spillerne Patrik Berger, Bernard Diomede og Vegard Heggem, samt Abel Xavier og Markus Babbel.

Liverpool connection

Michael Tonge, som har vært i Liverpools søkelys, har skrevet under en ny ettårs-kontrakt med Sheffield United, og er vel dermed mindre aktuell som Liverpool-spiller til neste sesong.

Paul Ince legger trolig fotballstøvlene på hylla etter denne sesongen, når han er ferdig med play-off for Wolves i 1.divisjon.

Martin O'Neill har fortsatt ikke skrevet under den nye ettårs-kontrakten han ble enig om med Celtic i januar. Forvent derfor nye rykter som linker manageren til Liverpool!

Den tidligere Liverpool-reserven John Miles har gått fra Crewe til Macclesfield.