Houllier: Vår sesong starter nå!

Liverpools seier mot West Ham betyr at de røde er tre poeng fra en plass som gir kvalifisering til CL. Manageren legger ikke skjul på at det er nå er målet et dusin kamper før slutt.

Sjefen var veldig fornøyd etter at hans elever vant den andre bortekampen på rad i ligaen, i en kamp hvor man spilte godt men utrolig nok scoret alle målene etter cornere.  Har man scoret tre mål etter hjørnespark totalt sett tidligere denne sesongen?  Seieren betyr også at man er tre poeng etter de to lagene foran på tabellen, Chelsea og Everton, og dermed også godt heng på den svært viktige fjerdeplassen som gir kvalifisering til mesterligaen.

Dette var hva Gérard Houllier sa etter 3-0 seieren:  ”Jeg vil si at vår sesong starter nå.  Jeg tror ikke vi kan vinne tittelen etter den dårlige perioden vi har vært igjennom, men vi satser på å nå Champions League.  Vi er egentlig i vår egen liga, og det er dette som nå er målet.  Vi har vært bra siden kampen mot Arsenal i romjula, og vi har nå også begynt å plukke poeng.

”Jeg syntes vi arbeidet hardere enn West Ham i dag og så snart vi scoret to tidlige mål ble det lett for oss.  Når du arbeider hardt, og i tillegg har det individuelle talentet som vi har, da får en resultater.”

Steven Gerrard scoret sitt første mål siden september, og midtbanespilleren mente at bl.a. den gode formen til Emile Heskey i det siste har bidratt til lagets oppsving:  ”Under de fire eller fem siste kampene har vi spilt mye mer som en enhet, og formen til store Emile på topp har hjulpet.  Når han er i slag, og Michael og Milan også bidrar, da er vi en maktfaktor.

”Vi ønsket å utfordre West Ham fra begynnelsen i dag.  Det er på steder som dette hvor du forventer at hjemmelaget skal komme mot deg, og det var alltid vår hensikt å hindre det.  Jeg var fornøyd med å score i tillegg.  Det har vært en stund siden sist, og det passet bra i hva som var en god seier for oss.”