Houllier vil ha vinterpause

Gerard Houllier ønsker vinterpause i engelsk fotball. Wiley dømmer Chelsea-kampen. Finnan uttaler seg.

Gerard Houllier sier det vil være vanskelig for Liverpool å bringe Champions League trofeet til Anfield før en vinterpause er innført i engelsk fotball. Liverpool-manageren uttaler i dag at han vil kjempe for å overtale fotballmyndighetene på balløya til å innføre en 2 ukers vinterpause, og mener at det så og si er umulig for noen engelsk klubb å vinne den gjeveste av de europeiske turneringene inntil det skjer.

"Engelske klubber vil finne det vanskeligere og vanskeligere å gå til topps i Europa på grunn av den tette terminlisten. Når kampene hoper seg opp, sliter det sterkt på våre spillere. Det er ikke bare fysisk, men det har en mental side også. Tyskerne, spanjolene og italienerne har alle en vinterpause, og jeg mener oppriktig at engelsk fotball også bør innføre en 2 ukers pause i etterkant av det harde jule- og nyttårsprogrammet."

"Martin O’Neill har uttalt at han ikke tror Celtic ville ha nådd UEFA-cupfinalen i år uten vinterpausen. Så det må komme her til lands også. Ellers vil vi bli akterutseilt. Spillere i andre land har store fordeler av sine pauser. De får den nødvendige ro og hvile. Jeg tror det er tvingende nødvendig også for de engelske klubbene å få innført en slik pause om vi skal være med å kjempe om de store europeiske trofeene."


Alan Wiley dømmer Chelsea – Liverpool

Alan Wiley blir dommer i Liverpools siste og avgjørende kamp mot Chelsea. Dette blir femte gang Wiley dømmer Liverpool denne sesongen, mens det faktisk er første gang denne sesongen at Burtonwood-dommeren dømmer Chelsea.

Liverpools første møte med Wiley var faktisk allerede i Community Shield oppgjøret mot Arsenal, der Houlliers menn som kjent tapte 1-0. Men de røde har vunnet de to siste kampene der Wiley har vært pipeblåser, 2-0 seirene på hjemmebane mot Fulham og Sheffield United. Men han var også mannen i sort da vi tapte 2-1 hjemme for Manchester United.

Et dårlig ómen er det imidlertid at Chelsea aldri har tapt en Premier League kamp når Wiley har vært dommer. Han har dømt Chelsea 6 ganger i løpet av de 4 sesongene han har bak seg i toppdivisjonen, og Chelsea har vunnet 5 av disse kampene og spilt 1 uavgjort.

Wiley har delt ut 95 gule og 4 røde kort på sine 34 kamper denne sesongen.

 

Debut for O’Donnell

16 år gamle Danny O'Donnell fikk sin debut for reservelaget som innbytter i 1-5 tapet mot
Everton i går kveld. Midtstopperen er født 10.03.87. Kampen blir nok imidlertid mer husket for at Neil Mellor gjorde sitt 20.mål for reservene for sesongen før han tråkka over på sin venstre ankel og ble skadet, samt at Liverpools Patrice Luzi og Markus Babbel begge fikk se det røde kortet. Mellor vil for øvrig få ankelen undersøkt i løpet av dagen i dag, der det blant annet vil bli tatt røntgenbilder. Den unge spissen vil nok nå helt sikkert ikke være akutell til søndagens kamp mot Chelsea.

Dietmar Hamanns skadesituasjon er heller ikke vesentlig endret, og han er dermed fortsatt veldig usikker med tanke på søndagens avgjørende kamp mot Chelsea, melder Liverpools offisielle hjemmeside. Tyskeren får fortsatt intensiv behandling for leggskaden, og manager Gerard Houllier innrømmer at han muligens må stokke om på midtbanen før den viktige kampen. I tillegg til Hamann, blir også Vladimir Smicer som kjent definitivt ikke klar til oppgjøret på Stamford Bridge.

I rekken av spillere som blir linket til Liverpool for tiden, kan vi ta med at italienske medier i dag rapporterer at Liverpool, Manchester United, Arsenal og Juventus alle er ute etter Portos brasilianske playmaker Deco. Spilleren har portugisisk pass, og Porto skal visstnok være villige til å lytte til bud på spilleren så snart deres UEFA-cupfinale mot Celtic er unnagjort.

Finnan uttaler seg

Steve Finnan innrømmet i går kveld at han mest sannsynlig vil forlate Fulham etter denne sesongen. Dette skriver Liverpools offisielle hjemmeside. Det er forventet at Gerard Houllier vil komme med et bud på den irske landslagsforsvareren, og Finnan innrømmer at en overgang til en toppklubb frister.

Finnan har uttalt følgende om saken: "Vi må bare vente å se. Dersom Fulham ønsker å selge meg, vil jeg få vite det etter Charlton-kampen. Jeg har hatt fem fine år med Fulham, men dersom en toppklubb ønsker meg, ja da må jeg tenke seriøst over saken. Men om klubben ikke ønsker å selge meg, da blir jeg her, og jeg trives her. Jeg har lenge igjen av kontrakten, og jeg kan godt se den ut. Men om Fulham ønsker å selge meg, da er det følgelig også i min interesse å forlate klubben, dersom kjøperklubben er den rette".

Dean Saunders linket til Derby County.

Den tidligere Liverpool-spissen Dean Saunders er linket til managerjobben på Pride Park, og er høyaktuell dersom Derby kvitter seg med John Gregory, slik førstedivisjonsklubben er forventet å gjøre. Den tidligere walisiske landslagspilleren, som scoret 25 mål på 61 kamper for Liverpool etter at Graeme Souness kjøpte han fra nettopp Derby i 1991, har vært spesialtrener for spissene til Blackburn denne sesongen. Det er ventet at Saunders vil slå til dersom han blir tilbudt managerjobben hos sin gamle klubb. Caretaker-manager George Burley er imidlertid fortsatt favoritt til stillingen.



PS: Vi kom i går i skade for å skrive at shortsen til den nye hvite bortedrakta er blå. Dette stemmer ikke. Den er sort. Keepershortsen er imidlertid blå.