HSV v LFC i pre-season

Liverpool skal spille i Hamburg 16.juli. Skandinavia et mulig reisemål? Canal+ usikre på avslutningskamp. Anelka tror Liverpool greier CL. Liverpools franske unggutter i trøbbel.

Pre-season starter i Tyskland?

Hamburger SV bekrefter at klubben tar imot Liverpool til pre-season kamp onsdag 16.juli.  Vi antar at dette vil være den første oppvarmingskampen til de røde foran sesongen 2003/04, og at den vil komme i forbindelse med den etter hvert årlige treningsleiren i Sveits.

 

Skandinavia et mulig reisemål?

Rick Parry sa før helgen at sjansene for at turen til Kina fortsatt kunne gjennomføres nå begynte å bli små.  Med frykt for den beryktede SARS sykdommen vil Liverpool ta en endelig avgjørelse i løpet av de neste par ukene.  Dersom det ikke skulle bli noe av turen til Østen kan Skandinavia være et aktuelt reisemål, og da trolig i første rekke København og Oslo.  Det er meningen av LFC skal spille i Shanghai 24.07 og i Hong Kong 27.07.

 

Usikkert om Liverpool blir sendt på Canal+

Sky Sports har plukket ut Chelsea-Liverpool, Birmingham-West Ham og Bolton-Middlesbrough som sine tre direktesendte kamper til ligaens avslutningsrunde førstkommende søndag.  Nina Engh hos Canal+ sier at man ennå ikke vet hvilke kamper som vil være tilgjengelig for kanalen til mulig sending fra siste dag av årets Premier League.

 

Anelka tror på de røde

Nicolas Anelka ga svar på tiltale mot klubben som ikke ønsket å kjøpe han da den tidligere leiesoldaten i Liverpool senket de røde på Anfield på lørdag.  Hans scoring to minutter på overtid kan vise seg å bli kostbar for de røde i kampen om en plass i Champions League, men Nico selv tror at hans tidligere klubb likevel vil greie brasene:  ”Jeg tror ikke Liverpool vil få problemer fordi jeg tror de vinner mot Chelsea til helgen.  Liverpool har kvalitet i laget, og de har store spillere som kan spille i store kamper.  Hva jeg følte da jeg scorte?  Egentlig ingenting, jeg var bare glad over å ha scoret.  Det ga meg stor tilfredshet, men ikke fordi det var mot Liverpool.  Naturligvis spilte jeg her tidligere, og fansen ga meg en god mottagelse.  De viste at de likte hva jeg gjorde da jeg spilte for dem.”

 

Le Havre under streken

Le Havre har tapt seks kamper på rad i den franske toppdivisjonen og er nå under streken i en jevn bunnstrid.  Liverpool har som kjente både Florent Sinama-Pongolle (bildet), Anthony Le Tallec og Alou Diarra på lån hos den nyopprykkede klubben, og det er fortsatt ikke sikkert om man vil hente inn alle spillerne til Merseyside fra og med neste sesong eller om det er aktuelt å bli ytterligere en sesong i Frankrike.  Det siste vil i så fall trolig være mest aktuelt for Sinama-Pongolle og Le Tallec, men et nedrykk kan bidra til at Gérard Houllier vil anse det mindre aktuelt at de får ytterligere kamptrening i hjemlandet.

I siste kamp tapte man 0-1 hjemme mot en annen nedrykkskandidat, Ajaccio.  Sinama-Pongolle kom inn etter 72 minutter, mens Diarra spilte de to siste minuttene av kampen.  Hos gjestene var Bernard Diomède på banen i hele kampen.  Liverpools siste utlån til Frankrike, Grégory Vignal, spilte hele kampen da hans Bastia tapte 1-2 mot Marseilles.