Hvem tror Liverpool vinner ligaen i år?

Forventningene er store før alvoret begynner for Liverpool på søndag. De mest optimistiske håper at Harry Kewell kan bidra til at det endelig blir en ligatittel igjen til de helrøde fra Anfield.

Det er altfor lenge å vente 14 år mellom hver gang Liverpool vinner ligaen. Selv om jeg har store planer om å feire Liverpools første Premier League triumf på Anfield noensinne, så tror jeg ikke at jeg får erfare denne enorme opplevelsen mot Newcastle neste mai.
Hvordan skal vi snu syv av fjorårets tap til syv seire, noe som er essensielt for å sikre ligagull? Det er ikke nok å tro at Houllier har brukt tryllestaven i sommer. Selv med et glimrende tilskudd i Harry Kewell og to lovende franskmenn pluss en solid ire som er bedre offensivt enn Jamie Carragher, har vi i Liverpool-leiren altfor mange usikre moment.
Hvilke to spillere skal plusse på med 12-15 nettkjenninger hver i tillegg til Owen's 25 ligascoringer? Muligens Kewell, men Heskey og Baros har ikke vært gode nok så langt. Le Tallec og Sinama-Pongolle er lovende, men er tross alt kun 18 år gamle. Mye offensivt ansvar ligger på Owen og Kewell. I tillegg forventes Gerrard, Murphy og Riise i målprotokollen enda oftere.
I tillegg tror jeg Smicer, Cheyrou, Biscan, Diao og El Hadji Diouf innerst inne er litt usikre på,
1) Hvor gode er de egentlig i Liverpool-trøya?
2) Hvor mye tillit har virkelig Houllier til disse spillerne?
Personlig syntes jeg Diao startet veldig fint for Liverpool da han først kom til klubben, men sloknet totalt mot slutten. Diouf syntes jeg ble sterkere utover i sesongen og var positiv mot slutten av en lang sesong i fjor. Kanskje slår han til for fullt denne gang?

Hvor gode er egentlig Liverpool anno 2003/2004 i forhold til Manchester United, Arsenal, Chelsea og Newcastle? Usikkerheten ligger ikke omkring Kirkland (min personlige keeperfavoritt), Riise (spilleren som gjør meg stolt av å være sunnmøring!), Hyypiä, Henchoz, Finnan, Gerrard, Hamann, Murphy, Kewell og Owen, men hos alle de andre i stallen som skal supplere de ovennevnte i forsøket på å vippe Man United og Arsenal av pinnen.

Det er mange som med forundring lurte på hva Kewell gjorde på høyreflanken mot Galatasaray i Amsterdam. At han er en glimrende spiller er hevet over all tvil. Min tvil ligger i bunn og grunn i hva Houllier finner på utover i sesongen.
Hvilken formasjon kommer han til å bruke?
Er vi villige til å ofre mer fremover på banen for å score flere mål enn i fjor?
Kommer Kewell's rolle til å forvirre en del av de andre spillerne i laget?
Er vi virkelig samkjørte nok til å tukte Man United og Arsenal over 38 kamper?

Det sjokkerende med 2002/2003 er hvordan Liverpool kollapset etter sin nesten beste start noensinne, og at Houllier tilsynelatende ikke hadde mottrekk til å styre skuta mot minst en tiltrengt plass i Champions League. Jeg følte at Houllier stort sett alltid var noenlunde fornøyd, som da vi rotet bort 5 av 6 poeng mot svake lag som Sunderland. Han blir veldig fort gretten når han får kritikk mot seg, Houllier, men jeg skal ikke bli venner med hylekoret som vil ha Houllier fjernet.
Jeg er kanskje mer usikker foran sesongen enn noen gang tidligere fordi det ganske enkelt er så evinnelig lenge siden vi vant ligaen. Personlig kan jeg se Man United som seierherren nok en gang, foran Arsenal, Liverpool, Chelsea og Newcastle. Vi har til gode å bekrefte vår rolle som en europeisk toppklubb av nyere tid. Og disse spørsmålene vil vare ved helt til vi vinner serien foran Manchester United og Arsenal en eller annen gang i fremtiden. Når sant skal sies har Man United fortjent å vinne ligaen de senere år ved å score flest mål og ved å spille suveren og attraktiv angrepsfotball.

Stort sett lever jeg med et optimistisk syn på livet og tror vi klarer en 3.plass i serien pluss seier over Barcelona i UEFA-cup finalen.
Det viktigste for meg er at vi kan sanke flere poeng enn i fjor, spille mer positiv fotball på Anfield og virkelig gi Man United, Arsenal og Chelsea en real fight helt til aller siste kamp mot Newcastle 15.mai 2004. En ny kollektiv kollaps med flere måneders varighet er fullstendig uhørt i år.
For noen år tilbake spurte Richard Keys i Sky Sports gode, gamle Roy Evans om Liverpool's sjanser til å vinne ligaen; "Roy, do you feel you will have to finish above Manchester United to win the league this year?" Evans svarer med sin typiske lure og lune 'Scouse wit';
"I think we will have to finish above everyone to win the league, Richard!" Måtte det bare skje, Roy.