Hyypiä ble årets spiller i Finland.

Sami Hyypiä har blitt kåret til årets spiller i Finland. Steaua-kampen på Five. Uavgjort for franske legionærer. Houllier takker for styrets støtte.

Hyypiä årets spiller

 

Sami Hyypiä har blitt kåret til årets fotballspiller i Finland for 2003. Det er fjerde gang på de fem siste årene at Liverpool-stopperen blir tildelt denne utmerkelsen. Valerij Popovitsj fra Haka ble årets spiller i den hjemlige finske ligaen, mens Keith Armstrong fra dobbeltmester HJK ble årets trener.

 

Steaua-kampen på TV

 

Den engelske kanalen FIVE har satt opp UEFA-cup fotball live fra kl. 20.00 norsk tid kommende torsdag, og da skulle vel alt tyde på at kampen kanalen har valgt seg ut er Steaua Bucharest – Liverpool.

 

Uavgjort for franske legionærer

 

Alou Diarra og Grégory Vignal spilte  i går begge 90 minutter for Bastia og Rennes i kampene; Bastia v Ajaccio 1-1, Rennes v Strasbourg 1-1.

 

Houllier glad for styrets støtte

 

Gerard Houllier har til Liverpools offisielle nettsted fortalt hvordan det faktum at han fortsatt nyter sterk tillit fra styrehold hjelper han til å fokusere på fotballen, og oppgaven med å bringe Liverpool til topps igjen. Han sier at han selv ikke i de dårlige periodene har følt noen form for mistillit fra styret.

 

”På vårt siste møte spurte de meg om moralen i laget og støtteapparatet var OK. De oppfordret meg til å ikke la kritikken i avisene gå innpå meg, og jeg følte virkelig at jeg fortsatt har deres hele og fulle støtte”, sier manageren til liverpoolfc.tv.

 

Denne måneden er det fem år siden Houllier fikk aleneansvaret for klubben, og styret står altså fast på at de fortsatt stoler på Houllier, og at de vil vise ytterligere tålmodighet med franskmannen. Houllier har i løpet av disse årene hentet 6 troféer til klubben, men hans kritikere betviler at han noen gang vil klare å hente den gjeveste bøtta av dem alle, ligatroféet.

 

”Som fotballmanager må du være sta, og ha tro på idéene dine. Jeg har fortalt spillerne at de bare må ignorere kritikerne og være sterke i motgang. I en stor klubb som dette er ethvert tap en krise, så det er viktig å fokusere på det positive for å vinne.”

 

Houllier mener at hans lag fortsatt gjør fremganger, men legger ikke skjul på at det også er enkelte områder der det fortsatt er rom for forbedringer. Blant annet når det gjelder å ta vare på sjansene og øke effektiviteten. Houllier peker også på tiden det tar å omstille seg fra angrep til forsvar når laget mister ballen som et av områdene der laget har litt å gå på.

 

”Jeg har ikke til hensikt å løpe fra denne jobben. Det er en interessant jobb, som jeg ser på som tredelt. En; du leder laget og støtteapparatet, med det ansvaret det medfører for å forbedre resultater og vinne troféer. To; du får innflytelse på hvordan klubben blir ledet, blant annet ved medbestemmelse vedrørende fasilitetene. Og tre; du skal etterlate deg en arv. Det vil si at du må forsikre deg om at klubben også er i stand til å prestere på høyt nivå også for fremtiden, ikke bare nå”, avslutter Houllier.