Ian Rush på plass på Melwood

Ian Rush hadde sin første treningsøkt med spissene på Melwood i dag og etter treninga kom han med kommentarer om den siste ”overgangen”.

"Det er et privilegium å bli invitert tilbake hit for å være involvert i Liverpool Football Club. Dette er en stor ære for meg. Jeg er her for å gi videre noe av min erfaring. Det finnes fantastiske spillere her og dersom jeg kan gi dem det lille ekstra, kan de bli enda bedre. I det du slutter å spille, ønsker du alltid å gi noe videre til andre. Jeg vil bli like tilfreds av å se disse guttene score som jeg ble da jeg selv scorte. Jeg er alltid glad når Liverpool scorer. Det er spesielt å være tilbake her, og det var først da jeg sluttet å spille for Wrexham jeg fant ut hvor vanskelig det er for trenerne å få overført sine kunnskaper til spillerne. Det har tatt meg tre år å lære, og jeg er fremdeles ung i trenerfaget. Hvis jeg klarer å få uttrykt meg til de unge spillerne her så tror jeg at jeg kan hjelpe dem." uttaler den tidligere målmaskinen.

Ian Rush avslørte at ansettelsen hadde kommet som et resultat av seks måneders forhandlinger.

"Jeg må innrømme at jeg var overrasket da jeg ble forespurt om å komme tilbake av Gerard Houllier, fordi det kom i en periode da Liverpool gjorde det bra. Dette er noe som bare ikke har blitt bestemt over natten. Manageren har vist hvordan denne klubben hele tiden tenker for å forbedre seg og prøve å være et hode foran de andre." avslutter waliseren.

Gerard Houllier er for tiden i Frankrike, men Phil Thompson snakket om hvordan klubben føler over at en yndling nå har returnert.

Vi er alle fornøyde, fordi dette er et steg i riktig retning. Vi analyserte situasjonen: Jeg tar meg av forsvarerne, mens Sammy Lee tar seg av midtbanespillerne. Vi så ingen grunn til at en amerikansk modell hvor man bringer inn en spesialtrener med egenskaper til å ta seg av spissene ikke skulle passe inn her. Gjennomsnittsalderen på angriperne våre er 21 år. Og vi tror at Rushie kan gi dem det lille ekstra vi leter etter. Dersom han kan gi bare 5% til spillerne, vil det gjøre stor forskjell. Han vil være her på deltid, en til to dager i uken, men han kommer ikke bare til å drive skytetrening. Ian Rush var svært kjent som førsteforsvarer. Det er over 10 år siden, og det er minst like viktig nå som den gang, " sier Phil Thompson.