Igor fra start

Biscan spilleklar i midtforsvaret når Houllier velger et rutinert mannskap. Hamann starter på benken, men føler seg selv klar igjen. Cisse kan forlate Auxerre. Houllier undervurderer ikke Steaua.

Dagens lag

 

Det har vært spekulert rundt hvilke navn som dukker opp i startoppstillingen foran UEFA-cup kampen mot Steaua i kveld. Emile Heskey vil bli plassert på topp sammen med Harry Kewell, som nok vil ha en noe tilbaketrukken rolle. – Emile Heskey er frisk og klar til å spille. Han starter i dag, bekrefter Houllier. Størst usikkerhet var det vedrørende Igor Biscan.  Igor er imidlertid friskmeldt, og starter sammen med Sami Hyypiä i midtforsvaret.  Det blir dermed ikke noe ”comeback” fra start for Stephane Henchoz i kveld heller, slik det tidligere ble antydet. De franske talentene Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle vil starte på benken, sammen med Dietmar Hamann, slår Houllier fast: –Denne kampen er for erfarne spillere. Det er litt for tidlig å begynne med Dietmar i en stor europeisk kamp, og det ville ikke vært rettferdig å sende unguttene utpå fra start.

 

 

Dietmar Hamann

 

Dietmar Hamann kommer stadig nærmere førstelagsspill og sitter i dag på benken når Liverpool møter Steaua i UEFA-cupen. Skademarerittet er over og han håper på matching i dagens kamp. Selv det å slite benken er positivt for tyskeren som har kommet tilbake fra skaden tidligere enn antatt. – Det var en stor overraskelse å komme innpå mot Blackburn sist uke, men dog en veldig positiv en. Det er alltid vanskelig å forutse når en er klar for førstelaget igjen etter et skadeavbrekk, noen ganger merker du det bare ved å spille. Men det viktigste nå er at foten er restituert og at jeg ikke har hatt noen problemer angående trening. Hamann har trent bra i over tre uker og har også en reservelagskamp under beltet. – Jeg er disponibel igjen, nå er det opp til manageren når jeg er klar til å starte. Med tanke på skadesituasjonen denne sesongen tror jeg han er glad for å ha meg tilbake. Det har vært frustrerende å sett kamper fra sidelinjen og det er godt å være involvert igjen, forteller den taklingssterke tyskeren.  Statistikken viser at Liverpool har større vinnprosent med Hamann på banen, men med et nytt spillesystemet vet tyskeren at han ikke blir tatt automatisk inn i varmen.  – Måten vi har spilt på hadde fortjent en mye høyere plassering på tabellen. Mange snakker om måten fotball blir spilt på, men det aller viktigste er balansen. Når balansen er rett tror jeg vi skal bli vanskelige å slå. Vi skårer mer mål denne sesongen, men det er også viktig å holde nullen. En annen forandring har også markert midtbanen mens Hamann har vært ute. Kapteinsbindet dekker nå høyrearmen til Steven Gerrard. – Det var en flott avgjørelse, og han fortjener det. Det er ikke noe problem at en yngre spiller enn meg bærer kapteinsbindet.

 

 

Roux:- Cisse kan gå

 

Den legendariske Auxerre treneren Guy Roux ser ut til å måtte gi seg i kampen om å beholde Djibril Cisse i klubben. Han innrømmer nå at den franske landslagssjernen kan gå etter sesongen. Roux lyktes med å beholde de største talentene i klubben denne sesongen, eksempelvis Jean-Alain Boumsong, som også er linket til Liverpool. Bomsoung forlater imidlertid klubben senest til sommeren på Bosman. Det største tapet blir nok uansett den sterke angriperen. –Cisse kan vinne kamper på egenhånd, noe få spillere kan. Han sammenligner spissen med Owen, Henry og Ian Wright. –De trenger ikke spillere rundt seg. Du bare gir dem ballen og de gjør ting selv. Vi måtte slå Boavista for å nå Champions League sist sesong. De presset oss hele kampen, før Cisse tok med seg ballen, løp 20 meter og bang, 1-0, forklarer Guy Roux. Målet førte til videre avansement og et betydelig beløp inn i klubbkassen.

 

 

Undervurderer ikke Steaua

 

Gerard Houllier presiserer at Steaua ikke er et lag Liverpool vil undervurdere. Han tror imidlertid det romenske laget vil kjempe hardt for videre avansement. – Steaua vil være en tøff test for oss og om vi vil videre i turneringen, som vi vil, møter vi gode lag. Klubben har en fin historie i Europa og har gått seirende ut av en europeisk turnering tidligere, påpeker Houllier. Og ikke hvilket som helst turnering heller. Det romenske laget tok nemlig serievinnercupen i 1986. -At de slo ut Southampton vitner også om kvalitet og beviser det faktum at det er en tøff motstander. Vi har gjort hjemmeleksen vår. Jeg kan ikke si vi er favoritter ettersom de første rundene i UEFA-cupen alltid er vanskelige, men vi liker utfordringene, sier en Houllier som altså gleder seg til kveldens oppgjør.