Igor mot Chelsea?

Houllier antyder at Biscan vil få ankerrollen til søndag. Finnan & Co får matchtrening mot Fleetwood. Ny seier for juniorene.

Manageren støtter Igor Biscan

Igor Biscan spilte de første 76 minuttene mot Valencia på lørdag, og en kan vanskelig tolke det annerledes enn at Houllier gjorde det med tanke på å kunne bruke kroaten sentralt på midtbanen i ligaåpningen mot Chelsea.  Etter en lovende start på sin karriere på Anfield har store Igor slitt med å etablere seg for de helrøde, og de siste månedene har han vært mest aktuell som cover for midtstopperne.

Med Didi Hamann skadet, og Steven Gerrard suspendert, sliter imidlertid Liverpool med å komponere sin midtbane til åpningskampen.  Salif Diao mangler også kamptrening etter nettopp å ha blitt friskmeldt etter en skade.  Igor Biscan fikk dermed også 90 minutter mot Galatasaray, men uten å imponere, og han huskes best fra den kampen for å ha utført tacklingen som startet alt bråket mot tyrkerne.  Manager Houllier antyder imidlertid nå at det kan bli Biscan som får oppgaven med å stoppe det nyinnkjøpte stjernegalleriet på midtbanen til Chelsea:  -Sentral midtbane er ikke en posisjon hvor Igor har spilt på lang tid, men hans defensive arbeid og pasningsspill var ok mot Valencia.  Han har en god sjanse til å starte neste uke og jeg tror han kommer til å bli mer involvert enn hva han selv tror til neste sesong.

 

-Han kan spille på sentral midtbane og som midtstopper, og hver gang han har spilt i midtforsvaret har han spilt bra.  Han er sterk, har pondus, og er hurtig.  Av og til mister han ballen gjennom svake pasninger, men hvem gjør ikke det?  Jeg foretrekker spillere som våger ting.  Fansen støttet ham mot Valencia, og de ønsker at han skal lykkes.

 

-Klubber står i kø for å hente ham på lån for et år, men jeg har nektet å låne ham ut.  Jeg har støtter ham, og jeg har stor tro på ham.

 

Finnan spiller i morgen

Liverpool spiller kamp mot Fleetwood Town i morgen.  I utgangspunket er dette en kamp for reservene og de unge spillerne i førstelagstroppen, men Gérard Houllier vil benytte muligheten til å gi en del spillere ytterligere kamptrening før sesongen starter.  Spesielt Steve Finnan trenger flere kamper før han er hundre prosent kampklar etter sin brokkoperasjon i sommer.  Salif Diao er en annen som nettopp er spilleklar etter skade.

 

6-0 til U19

Liverpools juniorer vant 6-0 mot Malaysia XI under turneringen i Australia.  Jason Massie 2, Steven Gillespie 2, Lee Peltier og Robbie Foy var målscorerne.  Elevene til John Owens møter nå Hajduk Split fra Kroatia i morgen til hva som blir en ren gruppefinale i Adelaide International Soccer tournament.