Ikke suspensjon for Gerrard og Mellor

Dommeren vil ikke rapportere røde kort fra Amsterdam. – En nyttig lærepenge, ifølge Houllier. Guthrie scoret da England tapte.

Gerrard slipper ytterligere straff

Det bekreftes nå at dommer Rene Timmink ikke vil rapportere utvisningene av Neil Mellor og Steven Gerrard til FA etter bataljen mot Galatasaray i Amsterdam i går.  De enkelte fotballforbund må forholde seg til dommerrapporter for slike vennskapskamper, og Mellor og Gerrard slipper dermed med skrekken.  Det ville vært ekstra merkbart om de røde hadde mistet Stevie G i ytterligere en kamp etter at den viktige midtbanespilleren allerede er suspendert i ligaåpningen mot Chelsea.

 

Houllier glad for å sette strek

Gérard Houllier sa etterpå om utvisningene at han synes Gerrard ble svært provosert av Hakan Sukur ved spillerens første gule kort, og at dommeren etterpå hadde bekreftet at det andre gule var blitt gitt for munnbruk uten at scouseren hadde fornærmet eller forbannet pipeblåseren.  Fellingen til Mellor hadde ikke manageren sett skikkelig, men han syntes at det røde kortet virket tvilsomt.  Gérard Houllier var uansett glad for at utvisningene ikke ville få ytterligere konsekvenser:  - Jeg er glad for at vi kan sette en strek over dette.  Når du mister disiplinen kan du ikke vinne kamper.  Det har vi erfart tidligere, men dette var en god påminnelse og vil hjelpe oss når neste sesong starter.

 

Liverpool-spiller gjorde mål for England

Danny Guthrie scoret målet da England tapte 1-3 mot Sverige i kampen om 5.plassen i det åpne nordiske mesterskapet for U17 lag.  Midtbanespilleren var på banen gjennom hele kampen og har vært en av engelskmennenes beste i denne turneringen.  Den andre Liverpool-spilleren i troppen, Jordan Holmes, var ubenyttet reserve i kampen mot Sverige.