Internasjonal oppdatering

David Raven & co slo vertsnasjonen i Meridian Cup. Trekning for U20-VM foretatt. Full pott for våre spillere i Frankrike. Fowler til Manchester City. John Toschack trakk seg.

Mer suksess for Raven og Smyth
Det engelske U18-landslaget beseiret i går vertsnasjonen Egypt med 1-0 i Meridian Cup. David Raven spilte hele kampen, mens Mark Smyth kom inn i det 82.minutt. Newcastles Lewis Guy scoret vinnermålet et kvarter før pause. Dette var lagets andre seier i turneringen. Og på mandag ble det som kjent 1-1 mot Mali.  Da spilte David Raven hele kampen, mens Mark Smyth ble byttet ut etter 65 minutter. Manchester Citys Dorryl Proffitt hadde gitt engelskmennene ledelsen to minutter etter pause, men afrikanerne utlignet i det 80.minutt.  England spiller sin siste kamp i turneringen mot Nigeria lørdag. I nasjonskampen ligger England, sammen med Frankrike, to poeng bak Spania. Europa har allerede vunnet duellen med Afrika. Med 12 poeng igjen å kjempe om er europeernes ledelse på 28-4 uinntagelig.

Trekning U20-VM
I U20-VM, som arrangeres i De forente arabiske emirater (i byene Abu Dhabi, Dubai, Sharjah og Al-Aini) perioden 25.mars til 16.april, kan de røde være representert med fire spillere - John Welsh(bildet) og Jon Otsemobor for England og Michael Foley-Sherdian og Darren Potter for Irland.  I går ble trekningen av gruppespillet foretatt i Abu Dhabi. England møter Egypt (regjerende afrikansk U20-mester), Japan (nr. 2 i det asiatiske U20-mesterskapet) og Colombia (nr. 4 i det sør-amerikanske U20-mesterskapet), mens Irland ble trukket mot Elfenbenkysten (tapte 3-4 mot Egypt i finalen i det afrikanske U20-mesterskapet) , Saudi-Arabia (nr.3 i det asiatiske U20-mesterskapet) og Mexico (bak Panama i kvalifiseringsgruppa). Både England og Irland kvalifiserte seg til mesterskapet gjennom plassering i U19-EM i Norge. England ble utslått i gruppespillet, men 3.plassen i gruppa sikret VM-deltagelse. Irland tapte bronsefinalen mot Slovakia.

Hele trekningen (konføderasjonsrangering i parentes)
Gr. A: FAE (arrangør), Slovakia (3), Panama, Burkina Faso (4)
Gr. B: Argentina (1), Spania (1), Usbekistan (4), Mali (3)
Gr. C: Brasil (2), Canada, Tsjekkia (5), Australia
Gr. D: Colombia (4), Egypt (1), Japan (2), England (6),
Gr. E: Saudi-Arabia (3), Irland (4), Mexico, Elfenbenkysten (2)
Gr. F: Paraguay (3), USA, Sør-Korea (1), Tyskland (2),

Full pott i Ligue 1
Alle våre utlånte spillere i den franske toppdivisjon var på banen og alle fikk med seg tre poeng. Le Havre vant 2-1 borte mot Guingamp. Alou Diarra ble byttet inn for Florent Sinama-Pongolle i det 90.minutt. På samme tidspunkt entret også Anthony Le Tallec. Bernard Diomede spilte 80 minutter da Ajaccio slo Montpellier 1-0 borte. Gregory Vignal var på banen i samtlige minutter da Auxerre ble slått med 2-0 hjemme. Lørdag møtes Gregory Vignal og Bernard Diomede i det korsikanske derbyet.

Robbie Fowler
Kun 14 måneder etter at han forlot Liverpool for £11M til fordel for Leeds signerer den tidligere Kop-helten for Manchester City. Han har i dag undertegnet en kontrakt med tre og et halvt års varighet. Overgangssummen er oppgitt til å være £3M pluss ytterligere opptil £3M ved et antall spilte kamper. Fowler sa opprinnelig nei til denne overgangen for 14 dager siden. Men etter ytterligere samtaler med Kevin Keegan mener han at Manchester City likevel er den rette arbeidsgiveren for ham. Kevin Keegan beskriver Fowler som den beste angriperen han noensinne har sett.

John Toshack
John Toshack, med 246 kamper og 95 mål for de røde i perioden 1970-1978, har avbrutt trenerkarrieren i den italienske Serie B-klubben Catania  etter kun tre måneder. Den sicilianske klubben er et poeng over nedrykksplass etter kun 21 poeng på 20 seriekamper. Toshack annonserte sin avgang etter kritikk fra klubbpresidenten Riccardo Gaucci. "Jeg kan ikke tolerere manglende respekt for mine spillere og mitt arbeid", uttaler waliseren. Presidenten var særlig kritisk til laguttaket etter 0-1 tapet for Napoli i helgen. Han sa: "Han lot oss spille med et Serie C-forsvar selv om jeg har skaffet forsterkninger. Han kunne ha fortalt meg det på forhånd, så hadde jeg ikke gått ut på markedet." Toschack, som tidligere har vært trener i Real Sociedad og manager for Swansea, har vunnet fire kamper og tapt seks kamper med Catania.