John Arne mister sesongavslutningen?

Riise ble skadet mot slutten av kampen mot WBA. Michael Owen: Fire mål på lørdag – far neste gang han scorer? Houllier berømmer ”nytt” spisspar. Liverpools afrikanere på langtur.

Ligasesongen over for JAR?

John Arne Riise fikk en skade mot slutten av 6-0 seieren mot West Bromwich i går, og måtte halte av banen.  Gérard Houllier bekrefter nå at det dreier seg om en strekk bak i hamstringen, og at det ikke ser særlig bra ut.  Nordmannen vil bli sjekket på Melwood i dag for å se hvor alvorlig skaden er.  Høyst sannsynlig må han melde forfall til Norges landskamp mot Irland på onsdag, og dersom det viser seg at strekken bak i låret sitter dypt kan det gjøre at venstrebacken mister resten av ligasesongen.

 

Tidlig fødselspresang for Owen jr

Michael Owen scoret altså fire mål på The Hawthorns, og står dermed på 102 ligamål totalt i karrieren.  Denne uken kan han komme til å feire i enda større grad siden hans utkårede Louise har termin for parets førstefødte til torsdag.  ”Neste gangen jeg scorer et mål vil jeg trolig ha blitt far.  Dette vil være en fin presang for den nyankomne”, kunne en glad Michael slå fast.

 

Briljante Owen/Baros

Mange har ment at Milan Baros har fått for få sjanser i startoppstillingen til Liverpool, og at den unge tsjekkeren for øyeblikket er en mer passende partner til Michael Owen enn hva Emile Heskey har vært denne sesongen.  Mot WBA fikk man altså se to unge spisser som slo seg helt løs, og manager Houllier ble også oppglødd over hva han så:  ”Samarbeidet til Michael og Milan var glimrende.  De hadde så mange sjanser sammen og skapte så mange vanskeligheter for forsvaret til West Bromwich.  De er to veldig unge spillere og de er spennende å se på.  Milan skapte det første målet til Michael, og hans hattrick.  Jeg liker det.  Det viser uegoisme og at de arbeider sammen som et par, både ved å skape sjanser og å score mål.”

 

Diao og Diouf på tur

Med få unntak, hvorav England er et av dem, spiller landslagene treningskamper den kommende midtuka.  Det vil neppe glede manager Gérard Houllier særlig i forkant av en ny viktig ligakamp mot Manchester City til lørdag.  De som får den mest anstrengende reisen er Salif Diao og El-Hadji Diouf, som reiser til Tunis for å spille privatlandskamp med sitt Senegal.  For å være ærlig overrasker det oss at Houllier ikke har prøvd å sette foten ned her, men så langt er i alle fall våre afrikanske representanter med i den offisielle 19-manns troppen.