Kampkommentarer

Optimisme og storsinnethet preget kommentarene etter kampen..

- Det beste laget vant. Newcastle taklet den våte banen bedre enn oss og fortjente å vinne, innrømmer Gerard Houllier. - Vi gav ikke alt og brukte for mange touch når vi hadde sjansen, så vi kan ikke klage, legger han til.

- Når det er sagt, var det bare ett billig mål som skilte lagene. Små ting som at ingen av våre spisser var eldre enn 21 år kan ha spilt inn, sier Houllier med henvisning til manglende rutine.

Manageren lar seg ikke friste til å skylde på verken dommer eller baneforhold. I stedet forsøker han å holde blikket stivt festet framover. Så, er ligagullet tapt nå?

- Det får dere meg ikke til å si. Jeg kan innrømme at det blir vanskelig, men vil ikke si noen ting sikkert. Fotball handler for en stor del om tilfeldigheter, så alt kan skje.

- Vi forsøker å holde fokus og håper at vi har den mentale styrken som skal til for å snu trenden. I mellomtiden må vi ta den kritikken som kommer, selv om den kan være smertefull. Jeg håper supporterne vil støtte oss, det er nå vi ser hvem som er ekte supportere, sier Houllier, med klar apell til neste hjemmekamps The Kop.

- Jeg skjønte at denne motgangen ville komme, det skjer med alle klubber i framgang. Sant å si ser jeg det som en svært interessant og lærerik tid for klubben. Noen spillere har respondert godt og andre ikke fullt så godt. Det gjelder å vise tålmodighet, for vi er fortsatt et ungt lag.

Før cupmøtet med Manchester City på søndag, minner Houllier om at Liverpool -tross alt - ikke har tapt to kamper på rad denne sesongen. Det håper han heller ikke skjer denne gangen. - Det blir en spennende kamp, avslutter den hardt pressede, men etter forholdene rolige manageren.

Med seg på veien får han følgende storsinnede ord fra manageren til kveldens seierherre, Bobby Robson:

- Vi måtte forsvare oss desperat selv når Liverpool bare hadde ti mann. Det var aldri en lett kamp for oss, sier rutinerte Robson.

For all hva det er verdt..