Kan Finnan ta en ”Berger”?

Steve Finnan møter gamle lagkamerater i morgen. Kan han gjøre som Patrik Berger, og score mot sin gamle klubb? Fortsetter Heskey framgangen? Blir Owen spillklar? Noen av mange ubesvarte spørsmål foran morgendagen.

Finnan møter gamle kjente

I morgen blir det gjensyn med gamle kjente for Steve Finnan. Etter overgangen fra Fulham i sommer har iren nå funnet seg godt til rette på Anfield. Hans offensive evner har blitt satt stor pris på av Liverpools supportere så vel som manager Gerard Houllier. Nå ser han frem til å måle krefter mot sin gamle klubb, som har åpnet sesongen langt bedre enn ekspertene spådde.

 

”Forhåpentligvis har min spillestil bidratt til å gi Liverpool en ny dimensjon, men dette er måten jeg har spilt på også for Fulham de siste årene. Men jeg føler at jeg befinner meg på et annet nivå med Liverpool. Det er utrolig mange kvalitetsspillere her, og vi er i stand til å spille oss ut av forsvar”, sier Finnan selv.

 

Han beskriver seg selv som en back som alltid har likt å gå fremover, men understreker at han først og fremst ser på seg selv som forsvarsspiller.

 

”Jeg ønsker å forbedre alle sider ved mitt spill, både offensivt og defensivt. Det har utvilsomt hjulpet meg at Christian Damiano kom til Liverpool, da det var en trener jeg kjente fra før. Jeg kjente ikke så mange av spillerne her før jeg kom hit, så det virket trygt å ha Christian i omgivelsene. Alle spillerne liker Christian, og han er god med den taktiske delen av spillet.”

 

Houllier håper Finnan kan gjøre en ”Berger”

 

Når Steve Finnan entrer banen mot sin gamle klubb i morgen håper manager Gerard Houllier at han kan kopiere bedriften som Patrik Berger nylig gjorde for Portsmouth, nemlig å score vinnermålet mot sin gamle klubb. Houllier er meget godt fornøyd med Steve Finnans bidrag for Liverpool etter £3,5 mill. overgangen så langt.

 

”Jeg synes Steve har gjort det meget bra her. De lange ballene bakfra har blitt en saga blott, dersom man ser bort fra kampene mot Villa og Portsmouth, og det er jeg glad for. Steve har bidratt til det. Han er en ekstremt profesjonell spiller, og en fin fyr. Han er veldig lydhør, og ønsker hele tiden å forebedre sitt spill. Han hører rett og slett etter når du prater, og en spiller som gjør det vil forbedre seg. Han har vært et bra kjøp for oss, og jeg håper virkelig han kan score mot sine gamle lagkamerater”, sier Houllier.

 

Håper å fortsette seiersrekken

 

Etter to seire på rad mot Leeds og Blackburn håper manageren at dette er en trend som Liverpool nå kan bygge videre på, slik at man sikrer lagets tredje strake seier i London i morgen. Men det blir ikke lett mot et lag som rundspilte Manchester United på Old Trafford for en uke siden.

 

”Vi har to gode resultater bak oss, og nå må vi holde den gode trenden gående. Fulham er ingen enkel motstander. Det viste de mot Manchester United. Men vi satser fortsatt på å kvalifisere oss til neste års Champions League, og vi vet omtrent hvor mange kamper vi må vinne for å klare det. Spillerne vet at de må heve seg for å klare den målsettingen. Vi har spilt bra i de fleste kampene denne sesongen, men i et par kamper har vi vært svake. Klarer vi å holde bevegelsen oppe, og få pasningene til å sitte, bør vi unngå svake kamper som den mot Portsmouth.”

 

Fornøyde fans?

 

Manageren håper at fansen har blitt i litt bedre humør etter de to siste kampene. Han mener både spillet og resultatene har pekt i riktig retning den siste uken.

 

”Jeg tror fansen er mer fornøyde nå enn for et par uker siden. Jeg vet spillerne er det. Vi har som nevnt spilt bra fotball hele sesongen, med et par unntak, men jeg føler vi ikke har fått så mange poeng som vi har fortjent. Det er slikt som skjer av og til”, mener Houllier.

 

Kan Heskey fortsette fremgangen?

 

Houllier forteller at han har tatt en prat med Emile Heskey før kampen mot Fulham, og bedt han bygge videre på hans gode kamp mot Blackburn.

 

”Jeg tror han er i ferd med å finne formen nå. Det jeg har sett av han på trening i det siste har vært oppmuntrende. Han har det som skal til for å bli en spiller i verdensklasse. Han har styrke og fart, et bra skudd og han er god i lufta. Han arbeider hardt for laget, men er en spiller som er avhengig av litt mer selvtillit. Det bor mye mer i han enn han har fått vist for oss så langt. Det gjør ikke noe om han blir litt mer egoistisk foran mål”, sier Houllier etter Heskeys to scoringer i midtuka.

 

Blir Owen spilleklar?

 

Det er ventet en avklaring om Michael Owen blir spilleklar til Fulham-kampen i løpet av dagen. En som håper han blir det er Fulham-forsvarer Zak Knight, som i forkant av oppgjøret har sagt at han kan stoppe Owen fra å score på Loftus Road i morgen. Knight er nemlig full av selvtillit etter å ha temmet Ruud Van Nistelrooy forrige helg.

 

”Owen er mye raskere enn Nistelrooy, og en skarpere spiller i feltet. Det er stor forskjell på de to. Owen er god. Jeg spilte mot han i fjor. Men jeg kommer ikke til å behandle han annerledes enn noen annen. Jeg skal konsentrere meg om mitt eget spill, og det bør holde for å stoppe Owen”, sier en selvsikker Knight.