Kewell bestemmer seg innen 48 timer?

Harry Kewell bestemmer seg trolig for hvor han skal spille de neste årene innen 48 timer. Billettkaos i Hong Kong. Sør-koreansk link avvist. Houllier med tro på Finnan (bildet).

Kewell tar sin avgjørelse innen 48 timer?

Som vi kunne berette tidligere i dag så skal Liverpool og Leeds, ifølge flere engelske medier, ha kommet til enighet om en overgangssum for Harry Kewell. Stemmer dette, så er altså alt opp til australieren selv. Det sentrale spørsmålet blir da selvfølgelig om han godtar betingelsene han har blitt tilbudt av de røde. I disse inngår blant annet en ukelønn på £60,000, skal man tro de samme kildene. Liverpool Daily Post hevder at Liverpool FC vil få et endelig svar fra Kewell innen de neste 48 timene om han takker ja til dette tilbudet.

Kewell og hans agent Bernie Mandic skal ha et møte med Leeds’ styreformann Professor John McKenzie, der det er ventet at Kewell vil bekrefte at han forlater Elland Road. Så snart dette er unnagjort, vil Kewell ta en endelig avgjørelse hvor han skal spille sin fotball de nærmeste årene. Liverpool på sin side håper å ha Kewell-overgangen i boks før de flyr ut til sin treningsleir i Sveits på torsdag.

Ryktene vil ha det til at Chelsea vil prøve seg med et sent bud på australieren, i håp om å velte Liverpools planer om en overgang. Men alt tyder på at Kewell foretrekker en overgang til Anfield, selv om hans agent fortsatt ikke utelukker at spilleren forblir i Leeds ut kontraktstiden. Men disse uttalelsene må vel mest betraktes om spill for galleriet fra agentens side? Det er i alle fall ikke i Leeds sin interesse at spilleren går på Bosman-overgang til neste sesong, tatt i betraktning klubbens vanskelige økonomiske situasjon.

 

Rykter om sør-koreaner avvist

Liverpool Daily Post skriver også at Liverpool FC har avvist rykter som har linket klubben til den sør-koreanske landslagsspilleren Lee Eulyong. Koreanske medier har spekulert i at de røde har speidet på den 28-år gamle venstrekanten, som sist sesong spilte på lån hos Trabzonspor i Tyrkia. Sør-koreaneren står nå uten kontrakt, og dette er trolig hovedårsaken til at spekulasjonene har oppstått.

 

Kaos i Hong Kong

Tusenvis av Liverpool-fans i Hong Kong kunne i dag slippe jubelen løs etter å ha sikret seg billetter til å se de røde i aksjon "live" under klubbens preseason-visitt i millionbyen.

Gerard Houlliers stjernegalleri skal som kjent spille mot Hong Kongs landslag den 27.juli, og etterspørselen etter billetter for å overvære denne kampen har vært enorm. Enkelte fans stod faktisk i kø i 2 døgn(!) for å være sikre på at de skulle være fremst i køen når billettsalget startet i helgen.

Kampen vil være det største sportsarrangementet i Hong Kong etter at SARS-epidemien brøt ut, og Liverpools besøk vil utvilsomt være et kjærkomment lyspunkt i tilværelsen for mange lokale fans.

 

Houllier tror Finnan vil passe som hånd i hanske

Teamtalk siterer i dag Gerard Houllier på at han tror klubbens fans vil gi nyinnkjøpte Steve Finnan en varm velkomst. Vår manager tror også at iren vil utvikle seg ytterligere som spiller etter overgangen til de røde.

Finnan selv er på sin side ivrig etter å komme i gang på Melwood. "Jeg kan nesten ikke vente på å komme i gang med preseason treningen", sier han, før han fortsetter: "Jeg ser virkelig fram til å spille for Liverpool. Det betyr at du hele tiden er involvert i høyt profilerte kamper. Vi er ikke i Champions League, men det vil være forventet av oss at vi gjør det bra i UEFA-cupen".

Etter £3,5 millioners overgangen fra Fulham mener Finnan selv at å spille for Liverpool vil være det neste steget i hans fotballutdannelse. "Fulham var en flott klubb å spille for, men realistisk sett er det stor forskjell på Fulham og Liverpool. Her hos Liverpool er samtlige spillere i verdensklasse, og jeg antar at å spille og trene sammen med slike spillere bare kan forbedre mitt eget spill."

Finnan blir altså støttet i sine uttalelser av manager Houllier, som sier følgende: "Overgangen er et steg i riktig retning for Steves karriere, og han har potensiale til å spille på aller høyeste nivå. Jeg tror våre fans kommer til å like spilleren Steve Finnan, og etter min mening vil han definitivt utvikle seg ytterligere på Anfield. Han er en internasjonal spiller som allerede har erfaring fra verdensmesterskap, og han besitter mange kvaliteter. Jeg tror ikke han vil skuffe noen", avslutter Houllier.