Kewell bryr seg ikke om hvor han spiller

Harry avviser at han har preferanser. –Vi må fortsette å skape sjanser, sier Owen. ”Hele” Liverpool opptatt med landskamper. Ny kamp for reservelaget.

Kewell fornøyd med å være på laget

Mye har vært sagt om at Gérard Houllier gjerne har brukt Harry Kewell på høyresiden, og at dette også er den plassen spilleren helst vil bekle.  I kampen mot Everton spilte Kewell sin beste kamp for Liverpool i den posisjonen hvor de fleste supporterne gjerne ser at han blir benyttet, nemlig på venstrekanten med lisens til å bevege seg inn på banen.  Spilleren selv tilbakeviser imidlertid at han skal ha noen spesielle ønsker i forhold til hvor han plasseres på banen: - Jeg vet ikke hvorfor folk fortsetter å snakke om hvor jeg bør spille.  Det er opp til sjefen.  Det er hans lag og han bruker meg der han ønsker det.  Han spør meg først hvor jeg selv vil spille, og siden forteller han meg hvor jeg skal spille.  Det er det hele, og det er såre enkelt.  Så lenge jeg spiller på laget bryr jeg meg ikke om det er på venstre, på høyre eller i midten.

 

Owen er avhengig av service

Michael Owen scoret sine to første spillemål for sesongen mot Everton, og toppscoreren sier at det var oppmuntrende at et offensivt lag nå skapte sjanser for ham:  - Jeg ble overrasket over det laget som ble tatt ut.  Det var utvilsomt en offensiv formasjon.  Det var oppmuntrende at vi skapte sjanser.  Spillere som Harry Kewell, Vladimir Smicer, Steven Gerrard og Danny Murphy kan slå gode pasninger og lage muligheter.  Jeg håper vi kan fortsette å skape så mange sjanser, og jeg har selv aldri hatt bedre tro på at jeg skal kunne score på dem. 

 

- Vår bakre firer er god nok til å håndtere hva de fleste lag angriper dem med.  Angrep kan være det beste forsvar, men du må da også være enda mer disiplinert.  Hvis en er ærlig er vårt spill basert på et sterkt forsvar og vi ønsker ikke å score mer bare for å slippe inn dobbelts så mange, slik at vi må være forsiktige.  Manageren har gått ut mer offensivt i de siste kampene og det betalte seg på lørdag.

 

- Angripere er avhengig av service, og jeg kan bare vise det jeg kan dersom spillerne bak meg skaper sjansene.  På lørdag gjorde de det.

 

Kvartett med for England

Brorparten av Liverpools førstelagstropp vil den neste halvannen uka være opptatt med landslagsspill, siden det er såkalte ”internasjonale datoer” både førstkommende helg og neste midtuke.  I stor grad dreier det seg om viktige EM-kamper, både for senior og U21 landslag, men det er også enkelte privatkamper.  Både Australia og Senegal spiller for eksempel hjemme mot henholdsvis Jamaica og Japan, men det er usikkert om Liverpools representanter vil bli benyttet til disse kampene.

Det som er sikkert er at de europeiske spillerne vil være med på kvalifiseringskamper til sluttspillet i Portugal til sommeren.  Denne ”bolken” med kamper er den nest siste før plasseringene i de forskjellige EM-gruppene er avgjort.  England spiller f.eks borte mot Makedonia lørdag 6.september, før de tar imot Liechtenstein onsdag 10.september.  Gruppa avsluttes med ”finalen” Tyrkia v England 11.oktober.  Sven-Göran Eriksson har tatt ut fire røde til kampene de nærmeste dagene, nemlig Emile Heskey, Danny Murphy, Steven Gerrard og Michael Owen.

 

Reservelagskamp i kveld

Liverpools reservelag møter i kveld Manchester City hjemme i Chester.  Det er ventet at Hugh McAuley vil stille med et ungt mannskap med så mange spillere opptatt med landskamper på ulike nivåer.  Tredjekeeper Patrice Luci har sonet ferdig en karantene og vil ventelig stå i mål.

Vi kommer tilbake med lagoppstilling senere og kommer sannsynligvis også til å legge inn en kamprapport fra vår egen kilde nokså kort tid etter kampslutt.  Oppgjøret starter kl 20.00.

 

Utsatt transfer deadline

I England avsluttes transfervinduet i dag kl 18.00.  I utgangspunktet var det ikke lov til å kjøpe spillere etter midnatt, men etter det vi forstår har UEFA gått med på å forlenge vinduet med noen timer for de nasjoner som ønsker det.  Etter kl 18.00 vil det ikke være lov til å kjøpe og selge spillere igjen før 1.januar.