Kewell får stort arbeidsområde

Houllier gir Kewell mye frihet foran søndagens kamp. Phil Thompson tror på seier mot ”nye” Chelsea. Hvem imponerer i kveldens kamp mot Fleetwood Town?

Sommerens pre-season kamper har vist at nyinnkjøpte Harry Kewell kan brukes på flere plasser. Gérard Houllier bekrefter at den tidligere Leeds-spilleren ikke kommer til å bli limt til krittstreken på venstrekanten i den røde trøya. – Harry er en anvendelig spiller og kommer til å spille i flere posisjoner for oss. Vi kommer til å utnytte den styrken det er å ha en slik spiller i troppen. Han kommer derfor ikke til å  bli brukt kun på venstrekanten. All diskusjonen rundt hvorvidt han skal spille på høye eller venstre er egentlig ikke så interessant. Han vil bli utnyttet i flere posisjoner i løpet av en kamp – også bak de to spissene. Houllier avslutter med å bekrefte at Kewell helt sikkert blir å finne i startoppstillingen.

 

En superoptimistisk Phil Thompson møtte supporterne i går gjennom en paneldebatt arrangert av Merseyside Branch i går kveld. Ikke uventet holdt assisterende manager en del kort godt inntil brystet. Phil bekreftet på spørsmål fra salen at de i fjor ikke hadde klart å holde så høyt press som ønskelig, spesielt på hjemmebane. - Den bakre fireren ble liggende for dypt, uttalte Houlliers høyre hånd. Han bekreftet også at de var overrasket over utviklingen til Le Tallec og Sinama-Pongolle. – Vi tok dem opprinnelig over i sommer for å la dem få lære seg språket og for å bli kjent med lagkameratene. Thommo antydet at de to franske ungguttene kan bli en vitamininnsprøytning i høst. På spørsmål om Jamie Carragher var aktuell på midtbanen søndag, svarte han kontant: - Ikke tru på alt du leser i avisen, og siktet til innlegget til Tommy Smith i gårsdagens Echo hvor den gamle storspilleren lanserte Carra som reserveløsning til ankerplassen mot Chelsea. Thompson mente for øvrig at det var gunstig å møte Chelsea på dette tidspunktet. Med mange nye spillere og litt turbolens innad på Stamford Bridge, var det bedre å møte dem nå enn i midten av oktober, mente Thommo. Før han gikk gjentok Thompson det Liverpool tidligere har sagt angående Valencias Robert Ayala: Spiller er ikke aktuell for de røde!

 

I kveld spiller Liverpool mot Fleetwood Town på Bloomfield Road – hjemmebanen til Blackpool FC. Kampen er utsolgt. Banen tar opprinnelig 11,000 tilskuere. På grunn av utbedringer på banen er imidlertid kapasiteten redusert. Det mest interessante blir imidlertid hvem som spiller og hvor bra de gjør det. Selv om oppstillingen kommer til å være B-preget, vil det fortsatt være mulig for en eller to spillere å gjøre seg bemerket for søndagens lag. Kampen har avspark klokken 20.30. Vi oppdatere etter kampslutt.