Kewell – Liverpools beste i oktober

Harry begynner å gi valuta for pengene. Henchoz støtter midtstopperkollega. Mer om Jean-Alain Boumsong. Gratulasjoner til Milan Baros.

Formsterk Harry Kewell

Harry Kewell er blitt kåret til Liverpools beste i oktober, vurdert ut fra statistikken til Opta Index.  Australieren startet måneden med å dunke inn 1-0 mot Arsenal, som var hans tredje mål i Premier League denne sesongen.  Bare Luis Boa Morte hos Fulham har flere scoringer blant midtbanespillerne.  Kewell fulgte også opp dette med å nette mot Olimpija Ljubljana i UEFA-Cupen.  Harry har hatt seks skudd mot mål under sine 267 minutter på banen(i ligakamper), hvorav tre var mellom stengene.  Av 133 pasninger var det 76% som fant riktig adresse, mens 33% av 21 crossballer traff en rød spiller.  69% av hans 16 dribleserier var vellykede.

 

Hyypiä får støtte

Stephane Henchoz har gått ut og forsvart sin stopperkollega Sami Hyypiä.  Sami mistet nylig kapteinsbindet til Steven Gerrard og har både i inneværende og forrige sesong slitt med å finne tilbake til den formen som gjorde ham til en favoritt på The Kop.  Stephane mener imidlertid at mye av kritikken har vært urettferdig:  - Jeg er blitt overrasket over en del av den kritikken som er blitt rettet mot Sami, og jeg kan virkelig ikke forstå den.  Jeg tror at han nå må betale for den standarden han tidligere har satt.  Han har vært fantastisk for Liverpool og han presterer i hver kamp.  Jeg vet hvilken god spiller Sami er, og hvor viktig han er for Liverpool.  Han er en meget spesiell spiller.

Henchoz selv er ute av laget for øyeblikket, etter at Igor Biscan erobret en plass da sveitseren tidligere var ute med skade.

 

Boumsong kommer trolig til sommeren

Den franske avisen og nettstedet L’Equipe gjentok i går at Jean-Alain Boumsong er svært aktuell for en overgang til Liverpool etter denne sesongen.  De mente imidlertid det var lite sannsynlig at en transfer ville finne sted når vinduet igjen åpnes i januar, slik det er blitt spekulert i en del steder.  Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Liverpool gjerne vil sikre seg Boumsong og hans kollega i Auxerre, spissen Djibril Cisse.

 

Milan har bursdag

Milan Baros fyller i dag 22 år.  Vi gratulerer!