Kewell nærmer seg?

Harry Kewell stadig mer aktuell på ryktebørsen. Houllier tror på fortsatt utvikling for Mellor og Welsh. Debut for Sjölund på Ullevaal? Le Havre tapte igjen.

Harry Kewell var ikke på den forventede førstesida over transfermål som vi presenterte nylig, men kilder liverpool.no har vært i kontakt med mener at den offensive spilleren til Leeds er et stadig mer aktuelt alternativ.  Ubekreftede meldinger sier at Kewell nylig var på Melwood for samtaler med Liverpool, og fra Leeds kommer det også signaler om at man må la spilleren gå dersom han ikke er villig til å fornye avtalen på Elland Road som løper ut om et år.  Tidligere rapporter har sagt at Manchester United også er interessert i australieren, men selv om ligamesteren kan lokke med spill i Champions League er Kewell Liverpool-supporter og han kan også vurdere at det er lettere å få en fast plass på Anfield.  Årsaken til at Houllier nå synes å pense tankene mer inn på Kewell kan vi bare spekulere over, men det er liten tvil om at Leeds-spilleren vil bli adskillig billigere og trolig også er mer tilgjengelig, enn andre mål som Damien Duff og Djibril Cissé.

 

Gérard Houllier sier til Liverpools egen hjemmeside at han har tro på at ungguttene John Welsh og Neil Mellor kan utvikle seg videre, og at han ikke blir overrasket om begge kommer til å spille 10-15 kamper for førstelaget til neste sesong.  Manageren sier at det var skader som først og fremst bidro til at reservelagets toppscorer Mellor ikke spilte mer enn hva som var tilfellet i 2002-03.  John Welsh fikk også sin debut sist sesong, men det ble kun med en kamp som innbytter mot Ipswich i Worthington Cup.

Welsh (bildet) var involvert i målet og spilte hele kampen da England U-19 vant 1-0 mot Irland i en kvalifiseringskamp til EM på mandag.  Tim Dittmer var ubenyttet reserve (keeper) for Irland, mens Darren Potter var skadet.

 

Finland har skadeproblemer foran morgendagens landskamp på Ullevaal.  Både Jari Litmanen og Mikael Forssell ser ut til å miste kampen, noe som gjør at det kan bli aktuelt å gi Daniel Sjölund sin debut på seniorlandslaget.  ”Daja” er for tiden på utlån fra Liverpool til svenske Djurgården.  Kameratene John Arne Riise og Sami Hyypiä vil være på hver sin side av banen i den samme kampen.  Ifølge VG er det kun Sami som har sagt ja takk fra Liverpools spillere til innbydelsen fra sunnmøringen og hans bryllup i midten av neste måned.

 

Le Havre tapte sin 8. kamp på rad da den franske ligaen hadde sin neste siste ligarunde for sesongen i går.  1-3 hjemme mot Lens gjør at klubben som huser tre Liverpool-spillere på lån er enda nærmere nedrykk.  Klubben ligger fortsatt nest sist på tabellen, men dårlig poenghøst også for de nærmeste konkurrentene gjør at man fortsatt har en mulighet dersom resultatene går deres vei under avslutningen kommende lørdag kveld.  Mot Lens spilte Anthony Le Tallec 76 minutter fra start, Florent Sinama-Pongolle var innbytter etter 63 minutter, mens Alou Diarry kom på banen i sluttsekundene.  Grégory Vignal spilte kun 1.omgang da Bastia spilte 2-2 mot Sochaux, mens Bernard Diomède ikke var på banen da Ajaccio tapte 0-2 mot Lille.

Auxerre vant 2-1 borte mot Strasbourg, men laget ligger likevel fortsatt bare på 6.plass med dårligere målforskjell enn Bordeaux og Sochaux.  Djibril Cissé og Jean-Alain Boumsong spilte begge 90 minutter, uten å komme på scoringslista.  En må bli minst nr.5 i ”Ligue 1” for å komme til UEFA-Cupen.  Forhåpningene om Champions League er ute for Auxerre.