Kewell om akillesskaden

Kewell fikk skaden første gang for et par år siden. Svært fornøyd med tilværelsen på Anfield. Owen Englands nummer 12. ”Svennis” tror Kirkland får sjansen for England. Minnestund for Hillsborough-ofre. Vassell tvilsom for Villa.

Kewell om skaden og livet på Anfield
Harry Kewell har fremdeles behandling på sin vonde akilles, og blir sannsynligvis klar til oppgjøret mot Aston Villa. Australieren sier at det var en gammel skade han fikk føling med mot Chelsea og ble tvunget til å trekke seg fra tirsdagens landskamp mot Irland. "Jeg vet ikke hvordan jeg fikk den, men det skjedde for et par år siden. Jeg kan heller ikke huske i hvilke situasjon skaden ble slått opp på søndag, men den er vond. Det var irriterende fordi Irland-kampen hadde vært artig å spille, men nå har jeg behandling for å bli bra til søndag," forteller Kewell.

Han har ellers funnet seg godt til rette i Liverpool og kan ikke vente med å hjelpe de røde til suksess denne sesongen. "Det er vanskelig å beskrive hvordan jeg har det i Liverpool, og det eneste ordet som passer best er perfekt. Alt rundt treningsopplegget til fasilitetene og måten spillerne blir tatt vare på er perfekt. Det gjorde overgangen fra Leeds lettere og jeg føler meg hjemme her."

24-åringen trives også med presset han lever under etter en av sommerens mest profilerte overganger, men han var ikke fornøyd med debuten mot Chelsea. "Jeg bryr meg ikke om at folk forventer at jeg skal gjøre det bra. Folk tror kanskje det setter mer press på mine skuldre, men jeg liker det. Jeg liker å gjøre det bra og sette press på meg selv. At andre også forventer det samme gir meg en ekstra puff. Jeg var ikke fornøyd med debuten. Jeg kunne ha prestert langt bedre og jeg vet jeg kan forbedre det. Det er alltid skuffende å tape, spesielt når jeg ønsket å gjøre det bra. Hvordan skal jeg forbedre meg? Ved å hjelpe Liverpool til å vinne kamper. Det er så enkelt som det. Det er selvsagt rom for forbedringer fra søndag."

Owen er Englands nummer 12
Michael Owen ligger for tiden på delt 12.plass med Stan Mortensen over de mestscorende engelske landslagsspillere gjennom tidene, etter at han i går lagde sitt 23. landslagsmål på seniornivå mot Kroatia på Portman Road.  Mortensen brukte kun 25 kamper på nå antallet. St. Michael har hittil spilt 51 landskamper. Debuten kom mot Chile i februar 1998 da han ble den yngste til ha spilt for England i det 20.århundre. Første scoringen kom tre måneder senere, i en 1-0-seier mot Marokko, og ble Englands yngste målscorer noensinne - 18 år og 164 dager gammel. Han har fortsatt rekorden, selv om det blomstrer opp en annen unggutt på andre siden av Stanley Park. Med et mål til vil han gå opp på en 11.plass, likt med West Hams VM-helt Geoff Hurst. Men det er uansett et godt stykke frem til de tre første på lista. Legendariske Jimmy Greaves har nettet 44 ganger for England, og har bare Gary Lineker (48) og Bobby Charlton (49) foran seg.

Svennis: -Kun et spørsmål om tid for Kirkland
Chris Kirkland fikk ikke debutere for England mot Kroatia i går, og da ble det heller ingen penger på pappa Kirkland og vennene. Kirkland ble ubenyttet reserve da David James og Paul Robinson fikk hver sin omgang. Men landslagstrener Sven-Göran Eriksson tror det bare er et spørsmål om tid før Kirky gjør sin debut. "Chris er en veldig interessant spiller, det er sikkert. Det var først da jeg sto ved siden av Chris jeg forsto hvor høy han er (199 cm red.anm.). Han er en av de store, store talentene for fremtiden. Paul Robinson er en annen som kommer til å bli en av de beste. Jeg har ingen anelse, men jeg antar at i fremtiden vil en av disse bli Englands førstekeeper. Jeg har hørt om veddemålet til faren til Chris og jeg tror han har gjort et godt veddemål. Før eller senere vil han få pengene. Jeg er sikker på at han får sjansen en dag."

Minnestund for Hillsborough-ofrene
Både Liverpool- og Everton-supportere vil samles foran Hillsborough-monumentet utenfor Anfield lørdag 23.august kl. 12.15 (lokal tid) for en kort minnestund i respekt for de 96 supporterne som mistet sitt liv 15.april 1989. Supportere fra begge klubber vil også legge ned blomstrer. Denne seremonien har kommet i stand i håp om å gjøre slutt på vandaliseringen som la en demper på fotballen på Merseyside forrige sesong. Da ble Hillsborough-monumentet vandalisert med blå måling etter at det to ganger hadde blitt kastet rød maling på Dixie Dean-statuen utenfor Goodison.

Vassell tvilsom mot de røde
Darius Vassell ser fremdeles ut til å måtte utsette sin sesongdebut. Han spilte ikke mot Portsmouth i helga og spissen blir trolig heller ikke klar av sin ankelskade tidsnok til å møte de røde søndag. "Jeg synes Darius kommer seg, men sent. Vi håpet å benytte ham i en reservelagskamp, men han var ikke klar. Med utgangspunkt i det må man si at han er tvilsom til søndag.  Han har ikke spilt på flere uker nå," uttaler Villa-manager David O'Leary.