Kewell ser fram til å møte Chelsea

Kewell gleder seg til dagens kamp. Liverpool brukte psykolog. Houllier med tro på Diouf. 4.plass for U-19.

I et intervju som Liverpools offisielle hjemmeside publiserer i dag, forteller Harry Kewell en del om sine forhåpninger for den nye sesongen, samt gir litt innsyn i livet på Anfield. Blant annet uttrykker Liverpools nye stjerne sin frustrasjon over å ha blitt skadet i pre-season, men forteller at han nå er helt bra igjen etter skaden og gleder seg voldsomt til seriestart.


Om Chelsea-kampen sier Kewell følgende: "Jeg er sikker på at det blir en stor kamp. Chelsea avsluttet med å slå Liverpool i fjor, og laget har således noe å revansjere. Det er en ideell start på sesongen for oss, og jeg ser virkelig fram til det. Chelseas pengebruk er ikke noe som angår oss, men det blir en flott erfaring å spille mot et lag bestående av så mange gode fotballspillere."


På det uunngåelige spørsmålet om hvor han foretrekker å spille på banen svarer Kewell som følger: "Jeg har spilt på topp for landslaget, og spilte nesten hele sist sesong som spiss for Leeds. På grunn av min venstrefot tror alle at jeg foretrekker å spille på venstrekanten, men det er ikke tilfelle. Jeg liker å spille både i midten og på høyrekanten. Jeg ønsker ikke å binde meg til en bestemt posisjon, og jeg vil spille der hvor manageren ber meg spille."

Kewell avslører også at det var Gerard Houlliers ord og planer for klubben som overbeviste han om at Liverpool var rett klubb for han.

Liverpool brukte psykolog

Midtstopper Stephane Henchoz har i et intervju avslørt at de røde til slutt brakte inn en psykolog for å hjelpe laget ut av den dårlige perioden siste sesong.

"Vi var alt for ustabile fra November og ut sesongen ved siste korsvei. Vi klarte ikke å få til en rekke med gode resultater, noe som er nødvendig om du skal henge med i teten. Jeg kan fortsatt ikke forstå hva som gikk galt. Fram til november gikk jo alt på skinner. Etter hvert som det gikk dårligere mistet vi selvtilliten og ble sårbare. Vi var faktisk konstant redde en stund", forteller Henchoz.

Sveitseren avslører altså at manager Houllier til slo benyttet seg av en psykolog for å få orden på tingene. Han jobbet med spillerne, både på gruppebasis og under fire øyne.

"Idéen var å prate gjennom det vi følte var vanskelig, og dermed prøve å forstå hvorfor vi fikk problemer ute på banen. Gruppe-timene var obligatoriske for alle, men det var frivillig om vi ville prate med psykologen på individuell basis. Selv om jeg til tider var skeptisk til dette opplegget, må jeg nå i ettertid innrømme at det hadde en positiv effekt. Nå ser jeg at deler av opplegget faktisk virket mye bedre enn jeg først trodde".

Houllier tror på Diouf

Gerard Houllier tror at Liverpool-fansen endelig vil få se El-Hadji Diouf fra sin aller beste side denne sesongen. Han innrømmer at det har tatt lenger tid for senegaleseren å venne seg til engelsk fotball enn han først trodde, men nå tror han altså at Diouf vil vise sitt sanne jeg.

"Jeg tror Diouf vil gi oss en ny dimensjon i spillet sitt denne sesongen. Hva jeg liker aller best ved han er at han arbeider veldig hardt for laget, i tillegg til å produsere det uventede. Han er også anvendelig, fordi han både kan spille rett bak angriperne, og på begge flankene. Jeg tror han vil få en veldig god sesong."

"Han er en veldig sterk gutt, men jeg tror ikke folk forstår hvor vanskelig det er for utenlandske spillere å finne seg til rette i England. Spesielt når du kommer fra et helt annet kontinent med en helt annen kultur", legger Houllier til.

Etter Dioufs gode kamp mot amatørene i Fleetwood Town på tirsdag er det alt som tyder på at Diouf vil få en plass i startoppstillingen mot Chelsea i dag.
.

Fjerdeplass for U-19

Liverpool spilte uavgjort 2-2 mot Bayer Leverkusen i bronsefinalen i turneringen i Australia. Men laget tapte straffekonkurransen, og endte dermed opp på 4.plass i turneringen. Hadjuk Split vant finalen 3-1 over AIS.