Kewell starter mot Ajax

GH:-Vi skal vinne Amsterdam Tournament. Kewell fra start. Finnan på benken? Litmanen ser frem til Liverpool-kampen. Bonuspoeng for scorede mål.

Gerard Houllier sier at laget ser frem til Amsterdam Tournament, som sparkes i gang i kveld med kampene Galatasaray-Inter og Ajax-Liverpool (avspark kl.21.15). Liverpool ankom Amsterdam i går kveld og manageren mener sier at det å møte kvalifisert motstand er svært viktig for sesongforberedelsene. "Dette er en fin turnering hvor en rekke gode lag deltar, og det er viktig med tanke på å forbedre formen vår. Når man er involvert i en slik turnering ønsker man å vinne den og vi skal gjøre det. Med kvalifisert motstand på plass gir det oss mulighet til å teste og prøve ut forskjellige ting. Vi kan også gjøre en del bytter som er viktig i pre-season. Vi ser frem til denne turneringen etter en suksessfull Østen-tur. Om spillerne sliter etter den på grunn av den lange reisen og varmen, vet jeg ikke, men jeg kan fortelle dere at vi er her for å vinne turneringen," utdyper Houllier. I likhet med Houllier ser også vi supportere med spenning fram til Amsterdam-turneringen. Det er første gang denne sesongen vi får mulighet til å se laget i aksjon på skandinavisk tv. Kampen blir også oppdatert her på Liverpool.no.

Kewell starter - usikkert med Finnan
Gerard Houllier bekreftet på gårdagens pressekonferanse at Harry Kewell starter i kveld mot Ajax, mens det er noe mer usikkerhet rundt Steve Finnans deltagelse. "Harry spiller mot Ajax. Han kommer til å starte fordi han trenger kamptrening. Han har bare spilt to omganger for oss så langt. Det er for tidlig å si om Steve kommer til å spille, og hvis han blir klar mot Ajax kommer han til å begynne på benken. Han har ikke spilt siden slutten av forrige sesong, men i løpet av de neste tre kampene håper jeg han kommer til å spille 90 minutter og det vil hjelpe ham forsiktig fremover," avslører manageren.

Litmanen ser frem til å møte gamleklubben
Tidligere Liverpool-spiller Jari Litmanen er kaptein på Ajax når lagene møtes på Amsterdam Arena, og finnen ser frem til kampen:  "Jeg ser frem til turneringen og det bør bli en god kamp mot Liverpool. Jeg spilte i turneringen her for Liverpool i 2001, så det blir artig å spille her for Ajax foran hjemmesupporterne. Vi har en del gode, unge spillere og det er viktig for oss å prøve og vinne turneringen fordi vi er hjemmelag."

Om tiden på Merseyside har han følgende å si: "Jeg vet virkelig ikke, selv nå, hvorfor jeg fikk spille så lite, men det var den største grunnen til at jeg måtte forlate klubben. Jeg var  skuffet over å forlate Anfield. Jeg elsket å spille der. Min kjærlighet til klubben er enda dypere nå etter at jeg har spilt for klubben jeg støttet som unggutt. Måten jeg forlot klubben på var ikke særlig hyggelig. Jeg var der i tre finaler, og at jeg ikke fikk mulighet til å spille i noen av dem var smertefullt, virkelig skuffende. Men jeg måtte tenke på karrieren min, og sjansen for å spille i Ajax var større. Jeg måtte tenke på fremtiden min som fotballspiller," sier Litmanen.

Bonuspoeng for scorede mål
I den femte utgaven av Amsterdam-turneringen deltar fire klubber - Ajax, Inter Milan, Galatasaray og Liverpool. Hvert av lagene spiller to kamper hver med følgende spilleoppsett;

Fr 01.aug

19.00

Galatasaray v Inter Milan

Fr 01.aug

21.15

Ajax v Liverpool

Sø 03.aug

18.30

Galatasaray v Liverpool

Sø 03.aug

20.45

Ajax v Inter Milan

Det utdeles tre poeng for seier, et poeng for uavgjort og et ekstra poeng for hvert scorede mål. Klubben med flest poeng totalt etter to kamper går seirende ut av turneringen.