Kirkland eller Dudek?

Kirkland uttaler seg om spenningen rundt keepervalget. Han føler seg fullt restituert etter kneskaden. Rush imponert over nyervervelsene i drakt nr. 20 og 24.

Chris Kirkland om keepervalget
Gerard Houllier har tidligere sagt at han ikke kommer til å avgjøre om det blir Chris Kirkland eller Jerzy Dudek som står mellom stengene i ligaåpningen før helt inn i det siste. Heller ikke en av hovedpersonene selv, Chris Kirkland, har kjennskap til hvem Houllier kommer til å velge. "Manageren har ikke avgjort keepervalget ennå og jeg er svært overrasket om han kommer til å si det til oss før Chelsea-kampen. Det vil bli vanskelig for en av oss fordi ingen fotballspillere ønsker å sitte på benken. Men når man blir en del av en så stor tropp som det finnes her, vet man at det blir vanskelig å få plass på laget. Det bare inspirerer oss til å arbeide så hardt som mulig. Jerzy og jeg er gode venner og romkamerater og vi har ikke annet en gjensidig respekt for hverandre. Vi kjenner situasjonen vi befinner oss i, men vi er også profesjonelle og ønsker å jobbe knallhardt for en plass på laget. Vi kommer til å respektere managerens avgjørelse uansett, men ærlig talt vi har overhodet ikke peiling på hvem det kommer til å bli," sier Kirkland.

Kirkland uten kjenninger etter kneskaden
Kirkland kjenner ingenting til skaden som holdt han på sidelinjen i fem måneder. Rehabiliteringen har også hjulpet ham til å komme tilbake i god form. "Jeg har gått ned i vekt og jeg merker forskjellen. Etter å ha arbeidet så hardt for å komme tilbake i tide for pre-season, trengte jeg noe fri før alle guttene vendte tilbake. Jeg tror ikke jeg er i like god form som for 12 måneder siden, av naturlige årsaker, men det viktigste er at kneet er bra og at jeg ikke har problemer. Jeg har overhodet ikke hatt noen kjenninger. Nå ser jeg kun fram til starten på sesongen," avslutter Kirkland.

Rush imponert over Le Tallec og Pongolle
I spalten sin i dagens utgave av Liverpool Echo slutter angrepstrener Ian Rush seg til alle som har blitt imponert over de to franske 18-åringene under pre-season. "De tidlige signalene tyder på at guttene vil bli eksepsjonelle. De har kommet godt inn i laget og det er ingen tvil om evnene deres. På trening kan man se at teknikken er ypperlig. Det eneste de trenger å vende seg til er tempoet i engelsk fotball. Ikke forvent for mye av dem for tidlig. Gerard Houllier har alt sagt at de skal få sin opplæring på reservelaget kommende sesong. Da jeg signerte for Liverpool, tilbrakte jeg mer enn et år blant reservene. Det hjalp meg virkelig til å forberede meg for førstelaget. Le Tallec og Sinama-Pongolle vil nyte godt av å trene med førstelaget og lære om den engelske stilen på reservelaget, hvor det blir mindre press på dem. De er opplagt klare til å lytte på manageren og lære. Dersom de gjør det bra på trening og for de nest beste, bør de få sjansen på førstelaget allerede neste sesong." Til slutt legger han til noe som er å betrakte som et steg i riktig retning sammenlignet med forrige sesong: "Det mest tilfredstillende med kampene i Thailand og Hong Kong var at Liverpool spilte underholdende fotball."


Først i morgen gjenopptar laget treningen etter den krevende flyreisa fra Hong Kong for å forberede seg til kampene i Amsterdam-turneringen, mot Ajax fredag og Galatasaray søndag.