Kirkland meget glad for landslagsuttaket

Kirkland overrasket over plass i landslagstroppen. Innskjerpinger ga to forsøk fra krittmerket. Ranieri synes de røde var fantastiske. Irland U17 og JP Kelly vant turnering i Ungarn. L'pool-trøye auksjoneres bort.

Chris Kirkland er svært lykkelig og ikke minst overrasket over å ha blitt innkalt til onsdagens landskamp mot Kroatia. 22-åringen er en av tre keepere i landslagstroppen. Sven-Göran Eriksson har også tatt med David James (West Ham) og Paul Robinson (Leeds)

"Jeg satt hjemme og så på TV sammen med kjæresten og familien min da troppen ble offentliggjort, og det var en stor overraskelse å se navnet mitt. Jeg forventet det virkelig ikke. Jeg har akkurat kommet tilbake bra en alvorlig skade og jeg trodde at det ville ta en stund før jeg kom til å bli uttatt i Englands tropp igjen. Dt hjalp virkelig på selvtilliten å vite at landslagstreneren ikke har glemt meg mens jeg har gått skadet. Jeg kan ikke nekte for at det gir deg et stort løft når man ser navnet sitt sammen med så mange gode spillere. Jeg vil gå ned dit denne uken og nyte opplevelsen. Jeg vet ikke om jeg kommer til å være involvert i kampen eller ikke, men jeg er sikker på jeg vil lære masse bare av å være en del av troppen," uttaler Kirkland.

Kirkland innrømmer at han drømmer om den dagen han får representere landet sitt, mens hans hovedoppgave nå først og fremst er å spille seg til fast plass hos de røde "Fremfor alt vil jeg spille for liverpool. England kommer i andre rekke. Alle vet hvor god keeper Jerzy Dudek er og jeg vet det kommer til å bli vanskelig å ta fra ham plassen, men jeg kommer til å fortsette å gjøre mitt  og så får vi se hva som skjer. Det viktigste i øyeblikket er at jeg er fullstendig bra av skaden. Jeg har ikke gått glipp av en eneste treningsøkt etter at jeg kom tilbake fra kneskaden og jeg føler det bra. Jeg har ikke hatt noen ettervirkinger av skaden denne sesongen og det medisinske apparatet på Anfield fortjener mye av æren for at jeg er tilbake så tidlig."

Totalt er fem Liverpool-spillere uttatt og England-Kroatia går direkte på skandinavsisk fjernsyn onsdag kl.21.00. Viasat Sport Norge/Sverige og dansk TVZulu sender oppgjøret. Det samme gjør britiske Sky Sports. Tyrkiske Kanal D viser kampen på internett.

Dommer Bennett fulgte innskjerpingene
I gårsdagens kamp hersket det noe debatt om at Michael Owen fikk to muligheter fra straffemerket. "Linjemannen sa at jeg beveget meg for tidlig ut fra mållinjen, men fra mitt ståsted synes jeg ikke det," sier Chelsea-keeper Carlo Cudicini. Det er imidlertid sjelden vi ser de sortkledde pirker på dette. Men som vi meldte allerede 27.juni har International Football Association Board (kommiteen som vedtar endringer i spillereglene) foran denne sesongen henstilt til dommerne å påse at reglene ved straffespark følges, både at keeper ikke beveger seg for tidlig ut fra mållinjen og at spillere ikke løper inn i straffefeltet før straffen er tatt. TV-bildene viste at Cudicini var noe tidlig ute.

Ranieri: -Liverpool var fantastiske
Chelsea-manager Claudio Ranieri mente at de hadde slått et meget godt lag. "Seieren er veldig, veldig viktig for oss fordi den vil gi oss selvtillit. De første 20 minuttene, før scoringen, spilte Liverpool fantastisk fotball. De var bevegelige og hurtige. Vi gjorde mange feil fordi alt er nytt for spillerne mine. Etter scoringen snakket jeg til Desailly og Veron for å forklare de beste posisjonene, for på midtbanen hadde Liverpool flere spillere. De spilte i en diamant-formasjon og jeg hadde bare Geremi foran forsvarsrekka. Han var alltid omringet av tre røde. Det var et veldig stort problem for oss, spesielt Kewell og Murphy.  Men etter det første målet trodde vi på seier og spilte veldig god fotball. De viste også god karakter."

Chelseas nye eier og milliardær Roman Abramovich synes han allerede nå har fått valuta for pengene: "Det var perfekt. Det var verdt alle pengene jeg har spyttet inn i klubben og jeg er veldig, veldig glad."

Turneringsseier for Kelly 
Midtbanespilleren John Paul Kelly representerte Irland U17 i en internasjonal turnering i Ungarn forrige uke. Lørdag vant de 4-0 mot vertsnasjonen og sikret puljeseieren og dermed finaleplass. I gårsdagens finale ble Tsjekkia beseiret 2-0. Kelly spilte fra start i begge kampene.

Signert Liverpool-trøye auksjoneres bort
For niende år på rad arrangerer ildsjel Frode Sørensen en fotball- og opplevelsestur for personer mellom 20 og 35 år som er rammet av kreft. Turen finner sted 18.-21.desember og går til Liverpool og Anfield. TV2 Sporten auksjonerer nå bort en signert Liverpool-trøye Vegard Heggem har skaffet til inntekt for turen. Send bud pr. faks på nummer 55 23 10 39 eller på e-post [email protected].  Budfrist søndag 24.august kl.12.00. Se TV2 tekst-tv side 288.