Kommentarer til kjøpet

”Alle” - fra Roy Evans til Peter Lorimer - har en mening om Liverpools kjøp av Harry Kewell fra Leeds. Les noen av dem!

Gérard Houllier, Liverpool-manager

- Vi lovet et stort kjøp og kan man trygt si at Kewell er! Fans over hele verden kan ikke annet å glede seg over denne fantastiske nyheten. Spesielt moro er det at vi har vunnet konkurransen med så mange andre store klubber, det viser at spilleren har tro på Liverpool. Vi har jobbet hardt for å få denne handelen i havn, og jeg vil spesielt berømme styret for deres innsats.

 

Craig Johnston, Liverpools forrige australske spiller

- Harry Kewell er denne klubbens største signering siden Kenny Dalglish. Han er bedre enn David Beckham, for du kan ikke markere ham ut av kampen. Da gjør han bare spektakulære ting med sine elektriske føtter. Han er den typen spiller som fansen til å juble, akkurat hva Liverpool trenger nå. Jeg har snakket med Arséne Wenger om Harry, og vet at de er misunnelige. Australias beste spiller noensinne vil bli enda bedre på Merseyside, han vil bli løftet av den unike fotballkulturen. Samtidig vil den jordnære familiefølelsen hjelpe ham til å holde beina på bakken.

 

John Aldridge, tidligere Liverpool-spiller

- Som meg, var Kewell supporter av Liverpool som gutt. Når klubben da ønsker dine tjenester, sier du bare «Hvor skal jeg signere?». Måten han sa nei til Manchester United viser at han har barnetroen i behold. Supporterne vil elske ham for det. Spillere skryter ofte på seg at de har vært supportere når de signerer for en ny klubb, men i Kewells tilfelle er det sant. Jeg har aldri lagt skjul på min beundring for Damien Duff. Med den store prisforskjellen var Kewell likevel riktig valg. Hans vingspill vil åpne mer rom for Michael Owen.

 

Ian Rush, tidligere Liverpool-spiller

- Jeg jobbet litt med Harry i Leeds og kan huske at han spurte meg om en Liverpool-drakt. Han har fantastiske ferdigheter, jeg har ikke sett bedre. Når han i tillegg kan spille både på topp og på kanten, er det flere fellestrekk med Ray Kennedy. Kjøpet av Harry Kewell sender et tydelig signal til resten av fotballverden: Vel skal ikke Liverpool spille i Champions League nå, men kan meget vel bli som fast inventar å regne i de påfølgende sesongene.

 

Peter Lorimer, Leeds-legende

- Harry Kewell er en spiller av ypperste klasse, som kan spille i stort sett alle posisjoner. Han er, etter min mening, den beste spilleren Leeds har hatt, så det er trist å se ham gå. Kewell vil bli enda bedre, i Leeds har han ikke fått ut sitt fulle potensial. Som spiss på et bedre lag vil han score bøttevis med mål. Harry er en ung, stor og rask spiller som Liverpool vil få mye glede av, særlig fordi han kan holde bredden. Det er trist å se ham gå.

 

Roy Evans, tidligere Liverpool-manager

- Dette kan ha vært den siste biten som falt på plass. Liverpool har vært der oppe hele tiden, men Kewell kan være det lille ekstra som trengs for å gå helt til topps. Vi må bli bedre til å slå de såkalt dårligere lagene på hjemmebane, og gjøre det skikkelig. Kewell vil bidra til dette. Han er et viktig kjøp for oss.