Kvartett klar for dyst

Houllier bekrefter at Owen, Gerrard og Finnan er spilleklare. Riise usikker med ankelskade. Hamann et stykke unna kampformen. Smicer kampklar, men fryktet lenge operasjon.

Liverpool.no var i dag tilstede på dagens pressekonferanse og manager Gerard Houllier kunne der bekrefte at Michael Owen, Steven Gerrard og Steve Finnan er friskmeldte og klare for spill mot Middlesbrough i morgen. Dietmar Hamann gjør store fremskritt, men har kun spilt to hele reservelagskamper og trenger flere kamper før han er tilbake i kampform. Derimot er John Arne Riise høyst usikker etter å ha pådratt seg en smell i ankelen mot Spania. Likevel sa manageren seg svært fornøyd med at det nå begynner å bli bedre plass i behandlingsrommet på Melwood.

 

Resultatene denne sesongen har ikke vært helt i tråd med forventningene, men Houllier gjorde det nok en gang helt klart at det kun er i kampen mot Portsmouth at laget har prestert under pari. Da var spillerne slitne etter landskampshelg og UEFA-cup mot Olimpija Ljubljana hjemme tre dager før, og Houllier henviser til lignende situasjon der Manchester United tapte for Fulham etter Champions League-kamp i midtuka.  Ellers har laget prestert brukbart uten å få resultatene man har fortjent, men slikt pleier å jevne seg ut i løpet av en sesong, påpekte sjefen, som ikke var særlig glad for at det nå har vært to ukers opphold grunnet landskamper.

 

Houller ble konfrontert med at Middlesbrough borte sist sesong var begynnelsen på lagets dårlig periode. Jerzy Dudek sto for en kjempetabbe som sørget for 0-1-tap og man gikk 11 ligakamper uten å vinne. Frykter man at noe tilsvarende skal skje denne gang?.

 

– Nei, denne sesongen har vi et bedre og mer modent lag selv om vi har vært rammet av skader. Vi håper på det motsatte – å starte en god periode på Riverside. Vi kommer til å spille på samme måte offensivt, men styrke det defensive, svarte Houllier.

 

Å tette igjen bakover bør man nå forsøke å klare. De røde har nemlig spilt åtte ligakamper på rad uten å holde buret rent. Sist det skjedde var mot Everton i august.

 

I følge Liverpool Echo er både Dietmar Hamann og Stephane Henchoz innlemmet i spillertroppen som reiser til nordøst. Spilleklar er også Vladimir Smicer. Vi meldte i helgen om at en skadet Smicer måtte melde forfall til Tsjekkias landskamp mot Canada. I dag avslører Echo at Vladi reiste rett til Tyskland og Hans Mueller Wohlfart rett etter kampen mot Manchester United 9. november og skal dermed ha unngått operasjon på sin betente akilles.

– Jeg har hatt problemet i seks uker, men jeg trenger ikke å operere. Jeg får betennelse etter hver kamp.  Jeg har måttet ha injeksjoner. Nå føles det langt bedre, og har fått passende tid med hvile mens det har pågått landskamper. Jeg trente for første gang etter Man Utd-kampen på onsdag og så trente jeg igjen i går, forteller tsjekkeren.

 

Etter en svak start med fire tap og en uavgjort har Middlesbrough hevet seg og står nå med to 2-0-seirer på rad mot henholdsvis Wolves (h) og Aston Villa (b). De tre siste kampene har endt uten baklengs. Seks seirer på ni liga og cup-kamper gjør at laget nå ligger på en 12.plass. Svake 2-0-4 hjemme, men nordøst-klubben har vunnet tre av de fire siste kampene der, alle tre med sifrene 1-0. Men totalt (hjemme og borte) har de røde vunnet dobbelt så mange Premier League-oppgjør mot Middlesbrough som de har tapt – åtte mot fire. Etterkrigsstatistikken i Middlesbrough forteller at de røde har et visst overtak - 13 seirer, 10 uavgjort og 10 tap og målforskjell 46-43.

 

For hjemmelaget er Danny Mills suspendert grunnet fem gule kort, mens Ugo Ehiogu, Joseph-Desire Job og Malcolm Christie fortsatt er skadet. Gareth Southgate sliter med en lårstrekk, men blir muligens friskmeldt i tide.

 

Phil Dowd (Stoke-on-Trent) dømmer oppgjøret. Han har hittil dømt syv kamper denne sesongen og rukket å dele ut et rødt (Scott Parker, Charlton) og hele 28 gule kort, et snitt på 4,14 kort pr. kamp. Forrige sesong dømte han Liverpool to ganger – 0-2 mot Crystal Palace i FA-cupen og 3-1 mot Southampton i Worthington Cup.