Landslagsproblemer for Heskey og Biscan

Emile Heskey kan få straff etter slag i Tyrkia. Igor Biscan uønsket i Kroatia. – Michael Owen er snart tilbake. Venstrevingen Milan Rapaic.

Slåsskjempen Heskey

Emile Heskey kan risikere en utestengelse fra landslagsspill etter at dommer Pierlugi Collina har rapportert om krangel i spillertunnelen under pausen i kampen Tyrkia-England.  UEFA vil nå studere videobevis, hvor en vil se at Liverpools angriper langer ut flere slag.  Ifølge rapporter skal disse ha vært rettet mot reserven Hasan Sas, som skal ha ropt rasistiske bemerkninger mot Heskey.

 

Houllier avviser Biscan-rykter

Igor Biscan forlot den kroatiske landslagstroppen i sinne sist helg, da det ble kjent at han ikke var blant de 18 som enten startet kampen mot Bulgaria, eller var på benken.  Dette skapte store overskrifter i kroatisk presse, ikke minst siden det også var rykter om at Igor sammen med Mario Stanic skal ha hatt en skikkelig rangel på byen rett etterpå.  Gérard Houllier avviser imidlertid at det siste var tilfellet:  - Igor kontaktet meg for å fortelle at det var ryktet som svirret om ham, men at det eneste han hadde gjort var å forlate troppen da han ikke var blant de 18.  Han var tilbake her på søndag, og trente igjen i dag (mandag).  Han er ikke typen som drikker.

Igor kan uansett ikke regne med å spille på landslaget på en god stund.  Manager Otto Baric har uttalt at Biscan aldri mer vil få spille for Kroatia så lenge han leder laget.  Presidenten i det kroatiske fotballforbundet, Vlatko Markovic, gjentok at Liverpool-spilleren heller ikke ville bli kalt inn til landslagsspill under hans ledelse.

 

Michael kan bli klar til lørdag

Gérard Houllier bekrefter, slik vi skrev i går, at Michael Owen er uaktuell til morgendagens kamp mot Olimpija Ljubljana.  Han avviser imidlertid spekulasjoner om at angriperen kan være ute i lang tid, og sier at førstkommende lørdag er en mulighet:  - Jeg har hørt rykter om at han ikke vil være klar på lang tid, men dette er ikke sant.  Han vil ikke bli klar til kampen mot Ljubljana, slik at det første målet er at han blir frisk til Portsmouth.  Han vil uansett være klar om ganske kort tid.

 

Rapaic på prøve

De som fulgte høydepunktene fra kampen Kroatia-Bulgaria på Eurosport vil ha fått med seg at Milan Rapaic spilte ute på venstrekanten.  30-åringen har et meget pålitelig venstreben, bra fart, og også en solid scoringstatistikk.  Han kan fungere både som ving, offensiv sentral midtbanespiller, og fremme i angrepet.  Ved det siste tilfellet da helst bak en spydspiss.  Rapaic gjorde det bra i italienske Perugia, men har slitt mer i tyrkisk fotball hvor han sist ble frigitt av Fenerbache.  Han er blitt betegnet som en humørspiller som kan variere fra det glimrende til det anonyme.  Landslagsspilleren vil trene på Melwood denne uka, før Gérard Houllier bestemmer om han ønsker å styrke en skaderammet stall gjennom å gi kroaten en kontrakt.