Lawrenson ikke bekymret

Mark Lawrenson beskriver søndagens tap som et lite feilskjær.

Liverpools gamle stopperkjempe Mark Lawrenson skriver i Daily Post i dag at han ikke er bekymret for Liverpools form og at han ser på søndagens tap som kun et lite feilskjær:  ”Som de fleste andre forventet jeg tre poeng for Houlliers mannskap på the Valley, men de ble straffet for defensive feil av et Charlton-lag som er mye bedre enn deres sesongstart skulle tilsi. Det er ikke nødvendig med noen dypere analyse av hva som skjedde – de ble straffet for sine defensive feil, og dette må man kvitte seg med øyeblikkelig. Mot Arsenal på lørdag. Noen rettet en pekefinger mot Jerzy Dudek etter den andre scoringen, men han så skuddet veldig seint, og det tredjemålet var et lykketreff som Lisbie nok hadde drømt om hele livet. Liverpool har gjort det bra hittil i høst selv om de har mistet flere nøkkelspillere i forsvaret. Jeg anser  Stephane Henchoz som vår beste forsvarer, og jeg tror Sami Hyypiä spiller bedre ved siden av ham. Henchoz gjør få feil og har en utmerket plasseringsevne. De to har en sterk forståelse av hvor den andre befinner seg i defensive situasjoner.”

 

”Jamie Carragher er en annen viktig spiller i Liverpools forsvarsmur, og selv om han har sine begrensninger offensivt, er han aldri redd for å takle og han elsker å forsvare. Dietmar Hamann er en annen spiller som er ekstremt dyktig på sitt felt. Han er flink til å bryte foran egen forsvarsfirer og har evnen til å sette i gang angrep. Han fungerer som en slags ”buffer” og leser spillet på en glimrende måte. Steven Gerrard har gjort det bra i Hamanns skadefravær, men han er en annerledes spillertype som liker seg best når han er involvert i det offensive spillet.  Gérard Houllier får en vanskelig oppgave når Hamann blir frisk igjen. Hvis han returnerer og Gerrard dyttes framover, vil det fortsatt være plass til både Smicer, Kewell og Diouf?”

 

”Jeg var beroliget da Houllier etter kampen sa at han ville forsette med den samme offensive formasjonen framover. Han har helt klart forandret spillemønsteret denne sesongen, og jeg håper det fortsetter. Med tre poeng for seier er det viktig å gå for full pott i alle kampene. Det vil skje feilskjær underveis, slik som da United tapte mot Southampton, men man vinner ikke titler ved å spille uavgjort.”

 

”Michael Owen har overtatt Ian Rush sin scoringsrekord i Europa, og jeg er sikker på at flere rekorder står for fall. Rushie var fantastisk for oss da vi spilte i Europa, ikke bare ved å løpe i rommene, men også som lagets første forsvarer. Owen er en annen spiller som også jobber knallhard med spillet sitt, og jeg synes han har blitt bedre og bedre for hvert år som har gått. Han har vist sitt talent, og derfor er det viktig at Liverpool gjør alt de kan for å beholde ham. Det ser ut til at skadeproblemene er et tilbakelagt stadium, og han er en type som trenger å spille så ofte som mulig for å opprettholde giftigheten som skaper hodebry for så mange forsvarsspillere.”