Le Havre unngår nedrykk?

I kveld avgjøres alt for ”våre spillere” i Le Championnat. Le Havre kjemper for å unngå nedtrykk. Nye transferrykter: Emile Heskey på vei ut?

Det er vinn eller forsvinn for Liverpools ”farmerlag” Le Havre i den franske toppserien i kveld. Le Havre, som i løpet av innspurten har havnet under streken, spiller hjemmekamp mot Nice. Badebylaget ligger komfortabelt til på tabellen med en 8. plass. Le Havre må vinne for å ha mulighet til å stå i divisjonen. Med sine 35 poeng er det tre poeng fra Bernhard Diomédes Ajaccia som ligger to plasser over streken. Det skille med andre ord tre poeng mellom fire av lagene. Le Havre ligger dårligst an av denne kvartetten og er avhengig av seier og at de andre resultatene går deres vei. Sedan (36 p), som ligger foran Le Havre, skal ut i tøff bortekamp mot høyt plasserte Sochaux, mens Rennes (37 p) har hjemmekamp mot Montepellier. Ajaccia (38 p) har en på papiret grei kamp på eget gress mot Strasbourg. De trenger trolig kun et poeng for å være sikker ny kontrakt.

Houllier har tidligere antydet at 18-åringene Florent Sinama-Pongolle (3 mål på 14 ligakamper) og Anthony LeTallec (1 mål på 29 ligakamper) blir i Frankrike seks måneder til dersom Le Havre rykker ned. Det er ventet at Alou Diarra vil slutte seg til de røde i løpet av sommeren. 18-åringene ble kjøpt av Liverpool for to år siden for rundt £5M.

 

På ryktebørsen heter det at Houllier skal være villig til å la Emile Heskey gå motsatt vei i forbindelse med et eventuelt kjøp av Blackburns Damien Duff. Pegguy Arphexad kan være aktuell for Bolton, som mister Kevin Poole i sommer. Londonavisene skriver at Chelseas John Terry ikke har skrevet under ny kontrakt. En av klubbene som skal være interessert er Liverpool.