Like gode som Real Madrid?

Jerzy Dudek sier at Liverpool kan spille like godt som Real Madrid på sitt beste. Riise optimist. Finnan bryr seg ikke om transfer-ryktene. Gerrard mottok trofeet for månedens spiller.

Real Madrid imponerte voldsomt da de på tirsdag rundspilte Manchester United i Champions League, men Liverpools sistesjanse mener at Liverpool på sitt beste er like gode som det spanjolene var mot United: ”Jeg må innrømme at jeg var skikkelig imponert over det Real viste mot United. Noen dager går alt din vei. Hvis baneforholdene er optimale, tempoet på ballen er perfekt og alt det andre går den rette veien, kan man spille som Real Madrid. Det var gøy å se dem få det til på den måten, men  det var ikke slik at kun det ene laget angrep, mens det andre forsvarte seg. Det var en åpen kamp, og det er det fotballen handler om. Selvfølgelig, hvis du spiller så åpent som United gjorde, risikerer man at det andre laget får målsjanser, og Real fikk inn tre mål i løpet av kort tid. Real er et fantastisk lag – det beste i verden vil jeg nok si. Zinedine Zidane er utrolig. Jeg mener bestemt at vi her i Liverpool kan spille like godt, men da må alt være perfekt. ” Dudek er fortsatt optimist med tanke på muligheten til å spille mot lag som Real Madrid i neste sesongs Champions League: ”Mange sa etter tapet mot United at vi nå var sjanseløse i kampen om en Champions League-billett, men det mener jeg er helt feil. Nå må vi først og fremst konsentrere oss om å slå Fulham på lørdag. Vi har hatt en hel uke til å forberede oss og til å legge skuffelsene bak oss.”

John Arne Riise støtter sin lagkamerat og tror fortsatt på Champions League-plass til høsten: ”Vi har seks viktige kamper igjen, og denne klubben hører hjemme i Champions League. Vi har et stort navn ute i Europa, og vi har de beste supporterne. For å komme med i turneringa neste sesong, må vi sannsynligvis vinne alle de resterende seks kampene, og jeg tror vi klarer det. Det blir seks tøffe kamper, men når vi får blod på tann kan vi greie alt. Det er bra at vi har igjen både Everton og Chelsea fordi da ligger alt i våre egne hender. De andre kampene blir like vanskelige, og det starter med Fulham nå på lørdag. De gikk på en smell tidligere denne uka, men de er fortsatt et godt lag med flere glimrende spillere. På dette tidspunktet av sesongen må vi konsentrere oss om oss selv og hva vi må gjøre. Hvis vi lykkes i det, er jeg sikker på at vi kan vinne alle de seks siste kampene.”

Fulhams Steve Finnan har blir linket til Liverpool den siste tiden, men høyrebacken sier det ikke vil forstyrre ham når han spiller mot de røde på lørdag: ”Jeg kommer ikke til å gjøre noe annerledes selv om Liverpool skulle være interessert i meg. Det eneste som teller er å få et best mulig resultat for Fulham."

Steven Gerrard mottok i dag trofeet som bevis på at han ble kåret til månedens spiller i mars, og Nic Gault fra Barclaycard Awards’s dommerpanel beskrev Gerrad på denne måten: ”Steven Gerrard er uten tvil en av de mest talentfulle spillerne i Barclaycard Premiership. Hans øye for mål, pasningsspill og taklinger har gjort ham til en av Liverpools viktigste spillere. Både eksperter og fans har lagt merke til at når Gerrrad spiller bra, så gjør Liverpool også det bra.”