Liverpool fullfører egne stadionplaner

Rick Parry understreker at Liverpool ønsker sitt eget stadion, til tross for møte om mulig deling med Everton. Offentlig støtte ved deling. Stort flertall mot stadiondeling.

Representanter for Liverpool, Everton, North West Development Agency (NWDA) og Liverpool City Council møttes i går for å snakke om en mulig stadiondeling for de røde og blå på Merseyside.  Møtet ble arrangert av NWDA.

 

Rick Parry uttalte etter møtet til klubbens egen hjemmeside:  - Den støtten vi har fått fra NWDA til vårt eget stadionprosjekt er nøkkelen til at det blir en suksess, og derfor gikk vi også med på dette møtet.  Det ga oss muligheten til å forklare nøyaktig hvor langt våre planer er kommet, og å gjenta vår hengivenhet til Stanley Park.  Den graden av arbeid og investeringer som er blitt gjort i forhold til dette prosjektet de tre siste årene er betydelig.

 

- Vi har også understreket betydningen av dette for hele lokalsamfunnet.  Stadion vil bli sentral i hele gjennombygningen av North Liverpool, noe som er grunnen til at klubben ikke ønsker å vurdere andre lokaliteter innenfor bygrensen.  Støtten fra NWDA angående dette har vært kjærkommen.

 

- Det er imidlertid klart at timeplanen nå er kritisk i forhold til å få stadion ferdig til 2006, og hele gjennombygningen komplett innen Liverpool skal være den europeiske kulturhovedstaden i 2008.  Dette er årsaken til at bygningsøknaden vil bli levert som planlagt i begynnelsen av oktober.

 

- Vi forstår hvorfor NWDA ønsker å reise spørsmålet om stadiondeling, men vi forstår også hvor fundamentalt viktig denne saken er for våre fans og deres følelsesmessige bekymring angående det å dele et stadion.  Denne diskusjonen vil i det minste gi en mulighet til å debatere fordeler og ulemper.

 

- I mellomtiden vil alt skje som planlagt fra vår side, og vi vil fortsette med å presse frem planene om å bygge vår egen stadion i parken.

 

Lokalavisa Liverpool Echo har i de siste dagene kjørt en aktiv kampanje for å belyse mulighetene til en delt stadion mellom Liverpool FC og Everton.  Ifølge kilder fra lokale myndigheter, som avisa har vært i kontakt med, vil det kunne bli stilt til rådighet £30M av offentlige midler dersom klubbene er villig til å dele en ny superstadion.  I så fall ønsker også myndighetene å være med å bestemme bruksområder for et nytt anlegg.  Det skal kun være snakk om Stanley Park som en eventuell byggeplass. 

 

Angående møtet Rick Parry forteller om uttalte en representant fra de lokale myndigheter (Liverpool City Council):  - Alle som var på møtet jobber mot at fremtiden skal bli en suksess for begge fotballklubbene, og vi vil fortsette med å ha seriøse samtaler om hvilket som helst forslag som kan hjelpe til med å få gjennomført hva som ønsket, og som vil bli et løft for byen.

Formann i NWDA, Bryan Gray, hadde følgende å si:  - NWDA har sammen med Liverpool City Council spurt Liverpool FC og Everton FC om å diskutere de fordelene det vil være økonomisk og samfunnsmessig ved å bygge en ny stadion i verdensklasse i Liverpool.  NWDA støtter planene til LFC om å bygge et nytt stadion, og vil gjerne sørge for at det igjen medfører størst mulig gagn for byen som helhet og nordvest.  Vi er også klar over Evertons målsetting om å få et nytt hjem.  Derfor er disse diskusjonene blitt foretatt.  Ingen snarlig løsning er ventet, og beslutningen vil ikke affektere Liverpools forventede søknad om byggetillatelse.

 

Til tross for en målrettet propaganda rettet mot en delt stadion, viser en avstemning på Liverpool Echo’s egen hjemmeside at det er to tredjedeler av snart 20.000 stemmer som går mot at klubbene skal dele arena.  Det er fortsatt mulig å gi sin stemme her:  http://icliverpool.icnetwork.co.uk/

 

I lignende avstemninger på forumet til YNWA, en webside for røde supportere, var 85% mot en deling.