Liverpool til USA?

Rick Parry er i disse dag i Østen for å forbedre sommerens turne. Han antyder at de røde i fremtiden vurderer USA.

Chief Executive Rick Parry og assisterende manager Phil Thompson er i disse dager i Hong Kong for å legge siste hånd på sommerens turne til Shanghai og Kina. Til Liverpools Official Site uttaler Parry at man i fremtiden vurderer å besøke Nord-Amerika i samme hensikt. Det er den nye avtalen med Reebok som åpner for fremtidig satsning også i USA. Reebok står sterk i den delen av verden.

 

På spørsmål om hvor ”global” Liverpool Football Club ønsker å være i fremtiden, svarer Parry som tidligere at klubben ikke har til hensikt å starte suvenirbutikk på ethvert gatehjørne. Han understreker at LFC først og fremst er en fotballklubb. Fokus vil alltid være på det å skape et best mulig fotballag. Samtidig legger han til at tidene har endret seg. – Vi kan ikke skru klokken tilbake. Vi må også forholde oss til virkeligheten. I dagens fotball er man avhengig av suksess også utenfor banen for å ha råd til drive en klubb på vårt nivå. Derfor oppsøker klubben også nye markeder.

 

På spørsmål om hvorvidt det nye planlagte stadionet i Stanley Park vil ta bort køen av søknader på sesongkort, svarer han utvetydig. Han antyder at de vil ta unna en del av køen, men ikke alt. Til tross for at kapasiteten bygges ut med 15,000 seter, vil det trolig bety at svært få ekstra billetter kommer i åpent salg. På helgekampene vil derfor situasjonen være like problematisk som i dag. Da Old Trafford utvidet fra litt over 40,000 til drøyt 67,000 tilskuere, kom det bare 2-3,000 ekstra billetter i vanlig løssalg.