Målet er CL - Dudek tilbake i form

Gerard Houllier satser alt på en plass i Champions League. På treningene de siste ukene har Jerzy Dudek vist at han er i bedre form enn noen gang!

I romjula tapte Liverpool to meget verdifulle poeng under kontroversielle omstendigheter på Highbury. Dermed brast trolig også muligheten til å ta hjem ligatittelen denne sesongen. Men nå sikter Gerard Houllier seg inn på en plass i Champions League, og første hinder som må passeres heter ligaleder Arsenal. "Nå er målsettingen vår Champions League. Vi har 11 kamper igjen og vi vil gi alt for å klare det. Og seier mot Arsenal vil være den ideelle vitamininnsprøytning for resten av sesongen," sier manageren. Han legger imidlertid til at Arsenal har hatt en fordel av en dag mer hvile og en lettere motstander i helgens FA-cuprunde. "Vi har hatt mindre tid til forberedelser og det har betydningen for friskheten. Når du spiller mot lag som Arsenal eller Manchester United, er det alltid en stor begivenhet. De er fremdeles på topp. På deres åtte siste kamper har de vunnet syv og spilt en uavgjort. Den uavgjorte var mot oss. Denne kampen kunne ha vært avgjørende for tittelen, men nå, uavhengig av resultatet, står det i realiteten mellom Manchester United og Arsenal", fortsetter Houllier.

Dessuten mener franskmannen at kveldens tv-sendte kamp (avspark klokka 21.00) er den perfekte anledningen for Jerzy Dudek til å bevise at han er tilbake til sitt beste. Han har nå hatt en pause fra førstelagsfotballen siden begynnelsen av desember, men spilte en reservelagskamp i forrige uke. Pausen skal ha gitt polakken toppformen tilbake, og Houllier tviler ikke på at Dudek vil mestre utfordringen med å starte mot "kanonene". "På mange måter er det en perfekt kamp for Jerzy. At han kommer tilbake mot Arsenal vil hjelpe ham. I perioder vil han bli satt under press og han må vise hva han er verdt. Det er en god mulighet til å vise hva han er god for. Han hadde ikke noe godt VM og mistet formen etter det. Slikt skjer. I de siste ukene har keepertrener Joe Corrigan fortalt meg at Dudek har trent hardere enn noen gang og at han er tilbake der han skal være. Det som skjedde med ham er forsvunnet fra hans minne. Han er uthvilt og fokusert. Pausen har hjulpet ham. Jeg tror ikke det vil bli noen forstyrrelser for laget. Chris gjorde det veldig bra, men Jerzy hjalp oss også til å holde nullen mot Palace. Jeg er ikke bekymret. Vi ville ikke ha havnet på 2.plass sist sesong uten hans hjelp. Det er ingen problemer med Dudek," avslutter Houllier.