Managerens kommentarer

Gerard Houllier kommenterer situasjonen han og laget befinner seg i.

- Som manager trenger du mange gode egenskaper. En av dem er mental styrke. Som en stab og som et lag, så har vi det. Vi vet at vi lett kunne hatt seks poeng mer enn vi har i dag. Da hadde vi hatt 40 poeng og ligget på tredjeplass. Selvfølgelig er jeg også lei meg og skuffet, men samtidig er det sjanse til å skjerpe seg maksimalt og komme på rett spor igjen. Når du klatrer og lykkes over tid, har du en tendens til å få et tilbakeslag. Dette gjelder så vel sport som i det sosiale liv, analyserer Gerard Houllier.

- Er du overrasket over kritikken som har kommet mot deg og dine spillere?

- I denne klubben er det krise straks vi taper en kamp. Nå har vi ikke vunnet noen av de siste ti kampene, så det er klart det er krise. Det aksepterer jeg og jeg kan handtere det. I løpet av denne sesongen har Arsene Wenger, Alex Ferguson og ikke minst Terry Venables fått mye kritikk, men de har klart å snu situasjonen. Denne jobben handler om press, og jeg liker det.

- Er det vanskelig å få den nødvendige roen når kampene kommer så tett?

- Nei, jo fortere vi kommer på hesten igjen, jo bedre. Bare en seier kan gi oss selvtilliten tilbake. Derfor er det bra at vi så snart skal spille en ny kamp.

- Hvordan reagerer spillerne på det som skjer?

- De er veldig skuffet. Jeg vil si at av de ti siste ligakampene, var det bare Newcastle og Middlesbrough vi ikke fortjente å slå. Fra alle de øvrige åtte kampene fortjente vi iallfall poeng, noe som ville brakt oss til en bedre plass på tabellen. Spillerne er blitt veldig selvransakende og veldig innstilt på å snu denne trenden.

- Hva tenker du om den forestående kampen mot Manchester City?

- Jeg gleder meg. Begge lag har gode spisser støttet av gode medspillere. Vi spilte godt og vant 3-0 forrige gang vi møttes, selv om City var høytflyvende da også. Jeg tror søndagen vil by på en en god fotballkamp.

- Kan Liverpool komme tilbake og sette sitt preg på denne sesongens Premier League?

- Det tror jeg. Arsenal ligger langt foran, men vi har ikke tenkt å gi opp. Spillerne våre vil bare bli bedre og bedre etter å ha spilt i VM sist sommer. Jeg har fortsatt tro på spillerne mine, det er viktig å få frem. I denne klubben gleder vi oss sammen og vi lider sammen. Vi vil komme gjennom denne perioden og snu situasjonen til vår fordel igjen.