Managerens reaksjoner

Houllier uttalte etter kampslutt at Crystal Palace hadde gjort det akkurat så vanskelig for dem som de på forhånd fryktet.

Houllier startet pressekonferanse med å understreke at han ikke holdt Adebola ansvarlig for skaden til Kirkland. Manageren mente sammenstøtet ikke var tilsiktet fra spillerens side, og at slike ting dessverre skjedde i fotball. Han fortalte også at Adebola hadde unnskyldt seg straks kampen var over.

 

Om selve kampen sa Houllier at de på forhånd visste det kom til å bli en vanskelig kamp. 1. divisjonslag har en egen evne til å løfte seg til slike oppgjør, og han mente det også hadde slått til denne gangen. – Palace gjorde det ekstremt vanskelig for oss. Han gav imidlertid all honnør til motstanderen for en god kamp, men var ikke overlykkelig av at det ble returkamp midt i et tett kampprogram. Han la til at dette var hans første Cupkamp hvor Liverpool måtte ty til returkamp for å avgjøre hvem som skulle gå videre. Houllier var ikke fornøyd med det vi presterte fremover på banen. – Vi forsvarte oss godt, men hadde ikke like god regi fremover på banen. Av og til brukte vi ikke nok tid til å avslutte angrepene skikkelig!

 

Houllier utelukket ikke at en lang og hard kamp mot Sheffield United (gikk til ekstraomganger) tirsdag kveld hadde påvirket spillerne. – Dette var en typisk engelsk Cup kamp, og jeg visste på forhånd at vi kom til å trenge mental styrke og en profesjonell holdning for å oppnå et brukbart resultat.

 

På spørsmål hva han mente om spillet til Djimi Traore og Brune Cheyrou svarte han følgende (det er ikke alltid Houllier ønsker å uttale seg om enkeltspillere, red anmerk):

- I første omgang var Traore litt shaky, men han spilte seg opp i andre omgang. Bruno trenger mer tid for å ”lære” seg mer om fotballen her. Han har en god touch og er kreativ med ballen, men akkurat som andre importer har opplevd, trenger han mer tilvenning for å få ut sitt beste. 

 

Tidlig i morgen ettermiddag er det trekning for 5. runde!