McAuley fornøyd med unggutta

Et ungt reservelag kjempet seg til uavgjort i Sunderland. Formsvake West Bromwich må beseires. Gutierrez blir ikke kjøpt? Avslutning for U17.

Kjempet seg til 0-0

Hugh McAuley var meget godt fornøyd med innsatsen da et nesten rent juniorlag spilte 0-0 mot Sunderland i reservelagsserien.  Hughie mente uavgjort var et greit resultat, selv om Neil Mellor brente et straffespark etter bare to minutter.  Spesielt et forsvar bestående av Stephen Vaughan, David Raven, Adam Flynn og Andy Wright kan være bekjent av å ha hindret bl.a. Marcus Stewart i å score.  Fremover på banen gjorde 17-årige Ryan Wilkie en bra figur i sin første start på dette nivået, men Stephen Gillespie jobbet knallhardt som makker til Neil Mellor lengst fremme.  Mellor står fortsatt på 19 scoringer for de neste beste denne sesongen, og var nok preget av at han knapt har trent i det siste p.g.a. en skade.

Verken Markus Babbel, Salif Diao , Patrik Berger eller Bruno Cheyrou spilte i nordøst, noe som tyder på at alle disse spillerne vil være med i troppen mot West Bromwich i morgen.

 

WBA med fire strake tap på eget gress

Det er allerede klart at West Bromwich kun får en sesong i Premier League, etter at klubben i utkanten av Birmingham har gjort ”comeback” i eliten etter et langt opphold.  Formen de siste månedene har da også vært et nedrykkslag ”verdig”.  Seieren sist helg i Sunderland er den eneste triumfen man har hatt på de siste ti kampene, og de fire siste møtene på The Hawthorns har endt med nederlag.  West Ham, Chelsea, Everton og Tottenham har alle vist seg for sterke, og for Liverpool vil kun tre poeng vurderes som godt nok når man kjemper om en plass som gir kvalifisering til neste års Champions League.

Hos hjemmelaget vil Larus Sigurdsson ikke være aktuell i forsvaret, mens ryggproblemer for Lee Hughes gjør at Danny Dichio og Jason Roberts trolig for fornyet tillit lengst fremme.

Dommer er Dermot Gallagher, som kun har dømt Liverpool i en ligakamp tidligere i denne sesongen.  Det var i 0-1 kampen mot Newcastle 1.januar, da han viste ut Salif Diao.

 

Nei til Gutierrez?

Ifølge nettstedet Planet Football skal en representant for Jonas Gutierez ha uttalt at Liverpool ikke vil kjøpe den 20-årige argentineren.  Midtbanespilleren har trent på Melwood denne uka, og også vært involvert i en intern kamp over 2 x 30 minutter, men Houllier skal ha vurdert at han ikke er helt klar for spill i Premier League.  Det er ikke kommet noen offisiell bekreftelse på at spilleren reiser tilbake til Velez Sarsfield uten kontrakt.

 

Avslutning for U17

Sesongen for Liverpools juniorspillere avsluttet i morgen da U17 laget spiller sin siste kamp i play-off mot Tottenham på akademiet i Kirkby.  Verken Liverpool eller gjestene fra London har imidlertid noen sjanse til å avansere fra gruppespillet.  Elevene til Dave Shannon har nettopp kommet tilbake fra en turnering i Sveits, hvor man tapte finalen mot Manchester United på straffespark.  Laget hadde imidlertid turneringens toppscorer i Karl Noon.  Som tidligere nevnt ble kun en av årets 19-åringer, nemlig midtstopperen Zak Whitbread, forfremmet til Melwood, men det er ting som tyder på at det gror bedre litt lenger ned i systemet.  F.eks var kaptein på U17 laget, James Smith, samt Ryan Wilkie med U19 laget da de nylig spilte en turnering i Tyskland, og trener John Owens bekrefter at dette er spillere som vil sette sitt preg på det eldste juniorlaget til neste år.