Mellor klar for West Ham

Neil Mellor lånes ut til West Ham hele neste sesong. Duo klar etter skader.

Mellor klar for Upton Park

Liverpool FC har i dag bekreftet at Neil Mellor (bildet) skal spille for West Ham neste sesong. Det har lenge gått rykter om at den unge spissen var aktuell for flere 1. divisjonsklubber på lån. For mange var det likevel overraskende at man valgte å lage låneavtalen en hel sesong allerede fra utgangspunktet. West Ham har mistet en rekke nøkkelspillere etter nedrykket fra Premier League i fjor, og tidligere denne uka forsvant spissen Freddie Kanoute til London-rival Tottenham.

Spilleren selv sier han ble gjort oppmerksom på interessen fra the Hammers i forkant av oppgjøret mot Aberdeen.

- Manageren tok meg til siden og fortalte om interessen fra West Ham før kampen. Han sa at han mente det ville vært en god forandring for meg for da kunne jeg få regelmessig førstelagsfotball. Selvsagt er jeg lei meg over å forlate Liverpool fordi jeg har vært her lenge. Men jeg kan se at dette er en god mulighet for meg, sier Neil Mellor i et intervju med liverpoolfc.tv.

Han er imidlertid innstilt på å kjempe for en plass på Anfield neste sesong.

- Dersom jeg scorer mange mål for West Ham og jeg har en bra sesong med dem kan jeg konkurrere om en plass på Liverpool på denne tiden neste år, mener Mellor som også var aktuell for Sunderland.

Nå ser han fram til å spille sammen med en kapasitet som Jermain Defoe.

- Ved å spille med Defoe håper jeg forbedre meg som spiller selv. Jeg er veldig spent på dette, og håper å debutere mot Preston North End til helga. Jeg har som mål å score mellom 20 og 30 mål og hjelpe West Ham tilbake, sier den ambisiøse spissen.

Neil Mellor står langt bak i køen om en plass for Liverpool, men Gerard Houllier håper at regelmessig spill på det nest høyeste nivået vil bety at målmaskina vil stå enda bedre rustet foran neste sesong. Hammers-manager Glenn Roader tror Mellor er mannen som kan skyte laget tilbake i Premier League.

- Jeg er av samme mening som Houllier. Spilleren har et stort potensial. Vi vil skape nok sjanser for vår spisstrio til at de scorer nok mål til å sende oss opp igjen, håper Glenn Roader.

20-åringen ble suveren toppscorer for reservelaget forrige sesong med 20 nettkjenninger. Spissen scoret sitt første mål på seniornivå mot Sheffield United i Ligacupen, og nettet i tillegg to ganger i jubileumskampen mot Aberdeen denne uka.

Finnan på landslaget

Steve Finnan er med i Irlands landslagstropp til vennskapskampen mot Australia 19. august. Høyrebacken som mistet de to forrige EM-kvalifiseringskampene på grunn av skade kan dermed møte lagkamerat Harry Kewell til "internkamp" på Irlands høyreside. Kewell ble tidligere i dag tatt ut til vennskapskampen.

Duo klar etter skader

Salif Diao og Vladimir Smicer er friskmeldte av sine skader. Tsjekkeren er ventet å få en plass i troppen mot Valencia, mens Diao som for første gang er i trening sammen med laget etter skaden han pådro seg mot Crewe før oppholdet i Asia behøver et par uker før han regnes som spilleklar.