Mer om FA-Cup trekningen

Sami Hyypiä & co reiser til Selhurst Park i 4.runde, og vi har blant annet sett på tidligere innbyrdes møter i FA-cupen.

Trekningen av FA-cupens 4.runde ble avholdt i FAs hovedkvarter i dag. Utfallet ble at de røde må ta en tur til hovedstaden for å møte Crystal Palace på Selhurst Park. Det er en på papiret overkommelig motstander. Kampen spilles enten lørdag 25.januar eller søndag 26.januar.

Trevor Francis' menn beseiret 2.divisjonslaget Blackpool, ledet av Steve McMahon, med 2-1 på Bloomfield Road Ground lørdag etter to scoringer av Tommy Black. Palace ligger for øyeblikket på en 7.plass i Divisjon 1 og har kun tapt seks av sine 27 kamper. Hjemme på Selhurst Park står laget bokført med 6 seirer, 5 uavgjorte, 3 tap og en målscore på 22-21. I fjor ble Palace slått ut av FA-cupen allerede i 3.runde. Newcastle vant da 2-0 på St. James' Park.

Liverpool og Crystal Palace har blitt trukket mot hverandre tre ganger tidligere i FA-cupen. To ganger har de røde avansert, mens sist gang lagene møttes, i semifinalen 1989/90, gikk London-laget seirende ut.

Lagene møttes for første gang i FA-cupen 8.januar 1938 (også lagenes første møte noensinne). I 3.runde-kampen i London klarte imidlertid ingen av lagene å score, så de møttes igjen fire dager senere på Anfield. Her ble det også en jevn affære i målprotokollen. Med 1-1 etter 90 minutter avgjorde Pool i ekstraomgangene. Først nettet Palace i eget bur, før Willie Fagan sikret seieren i det 115.minutt. Den sesongen ble man slått ut i 5.runde hjemme mot Huddersfield, som tapte 0-1 for Preston i finalen.

I 1977 gjaldt det også et oppgjør i 3.runde. Her hadde Liverpool hjemmekamp, men klarte ikke å ta vare på den fordelen. Også nå endte det målløst, og de røde måtte ta turen til Selhurst Park.  En nettkjenning av Kevin Keegan og to av Steve Heighway sikret avansementet med en 3-2-seier. Dette året nådde man finalen, men Manchester United ble for sterke (tap 1-2). Trøsten får være at Liverpool tok hjem både liga og e-cupen samme sesong.

I 1990 var Merseyside-laget store favoritter i semifinalen på Villa Park. I en dramatisk kamp tok de røde oppskriftmessig ledelsen ved Ian Rush (pasning fra Steve McMahon) etter 14 minutter, en ledelse som holdt til 16 sekunder ut i 2.omgang. En høy crossball (det verste Liverpool visste den dagen) inn i feltet ble dundret i mål av Mark Bright etter Pool ikke hadde fått klarert. Da 25 minutter gjensto av kampen tok Palace ledelsen ved Gary O'Reilly. McMahon utlignet kun 9 minutter før slutt etter pasning fra Barry Venison. Bare to minutter senere var de røde tilbake i ledelsen. John Barnes scoret sikkert fra ellevemeteren. Steve Staunton hadde blitt lagt ned innenfor 16-meteren. Men med kun tre minutter igjen på matchuret mislyktes Grobbelaar med en utboksing. Geoff Thomas headet mot mål. Staunton klarerte på målstreken, men Gray fikk satt returen i mål. Dermed ekstraomganger og Palace styrte utrolig nok disse. Fra en corner fikk Palace lønn for strevet. Alan Pardew headet i mål og Liverpools drøm om nok en Double-triumf brast. I finalen tapte Crystal Palace omkampen mot Manchester United.

Sist Liverpool og Crystal Palace møttes i et oppgjør på øyriket var som de fleste husker i semifinalen i Worthington Cup i 2001. I første kamp på Selhurst Park tapte de røde 1-2, men reduseringen fra Vladimir Smicer ga et bortemål og et godt utgangspunkt foran returen på Anfield. Her ble Crystal Palace utspilt etter alle kunstens regler og de røde seiret 5-0. Målscorere var Smicer, Murphy 2, Biscan, Fowler. I finalen beseiret de røde Birmingham etter straffesparkkonkurrase og vant den første av tre pokaler den sesongen.