Michael i hundre og vel så det!

Fire mål av Michael Owen gjorde at han passerte hundre ligamål og samtidig satte personlig rekord. ”Han vil bli enda bedre”, sier Houllier. Liverpools ligaplassering uforandret.

Michael Owen ble altså den tiende spilleren som når et tresifret antall scoringer i Premier League.  Han ble samtidig spiller nummer elleve i Liverpool som bryter barrieren på 100 ligamål.  Av disse er det seks som har greid det på færre kamper enn ham, nemlig Roger Hunt, Jack Parkinson, Gordon Hodgson, Sam Raybould, Ian Rush og Robbie Fowler. 

 

19 ligamål er dessuten personlig rekord for 23-åringene, i en sesong hvor han faktisk har fått mye kritikk for sine scoringsfattige perioder!  De fire fulltrefferne i dagens kamp mot West Bromwich er tangering av det meste han tidligere har scoret i en kamp for de røde.

 

Gérard Houllier hyllet Michael Owen etter hans fantastiske kamp i dag, og advarte motstanderne om at angriperen bare vil bli enda bedre:  ”Det var spesielt for Michael å score 100 mål i Premier League, og hans fire mål i dag var av ypperste klasse.  Hans generelle spill har blitt atskillig bedre.  Han har god teknikk, hans venstreben er blitt bedre, hans hodespill er mye bedre, og hans kombinasjonsspill er veldig bra.  Han er mye sterkere og gir sjelden bort ballen.  Jeg vil tro at han vil score sine neste 100 mål i Premier League mye raskere enn hva tilfellet var med de første 100.

 

6-0 seieren på The Hawthorns gjør at Liverpool gikk opp på like mange poeng som Chelsea, men siden Londonerne fortsatt har en sterkere målforskjell beholder de røde fra Anfield 5.plass på tabellen.  Newcastle vant borte mot Sunderland, og er fortsatt et poeng foran Liverpool, men med svakere målforskjell.  Mye tyder derfor på at Liverpool må ta poeng på Stamford Bridge i siste ligakamp, men om det er nødvendig med tre eller ett vil avhenge av nest siste runde.  Den spilles førstkommende helg, og hvor Liverpool tar imot Manchester City, Chelsea gjester West Ham, mens Newcastle spiller hjemme mot Birmingham.