Michael Owen i 100?

Liverpools toppscorer mangler to mål for å få et tresifret antall scoringer i ligaen. Houllier håper på en nabotjeneste i dag. Hyypiä tilbake i midtforsvaret. Vandalisme mot Hillsborough monument.

Michael Owen har scoret i Liverpools seks siste ligakamper, noe som er personlig rekord.  Det har ført 23-åringen opp i 98 scoringer totalt i Premier League, på 183 spilte kamper.  Skulle St.Michael komme opp i  tresifret gjennom to nye fulltreffere mot Charlton i dag vil han bli den 11.spilleren i Liverpools historie som når 100 ligamål.  Det er bare røde som har greid det raskere enn ham.

 

Med seieren på Goodison Park på lørdag, og samtidig tap for Chelsea og Newcastle, gikk det meste Liverpools vei i forrige ligarunde når en tenker på de rødes kamp om å komme blant de fire beste som kvalifiserer seg til neste års Champions League.  I dag er det ny spenning ettersom Chelsea v Everton er kampen som Canal+ viser kl 16.00, mens Liverpool altså møter Charlton på Anfield og Newcastle skal være verter for Aston Villa.  Manager Gérard Houllier håper at hans lag kan feire en perfekt påske ved tre nye poeng mot Charlton, samtidig som han ikke har noe imot at Everton tar poeng fra Chelsea:  ”Jeg tror at Everton er i stand til å greie et resultat mot Chelsea.  Tottenham gjorde Arsenal en stor tjeneste da de vant over oss i innspurten forrige sesong, og det er derfor jeg liker denne ligaen så godt.  Hvis Everton skulle slå Chelsea er de med for fullt igjen, men jeg er enig i at det nå har åpnet seg mer opp for oss.  Vi vil gi vårt beste for å klare hva vi ønsker.”

 

Liverpool v Charlton har avspark kl 16.00, og vi har som vanlig løpende oppdatering, rapporter og spillervurdering fra vår egen mann på Anfield.

 

Sami Hyypiä er tilbake fra suspensjon og vil være makker med Djimi Traore i midtforsvaret.  Igor Biscan ble skadet i hofta etter bare få minutter som partneren til Djimi på lørdag, og kroaten er neppe spilleklar til dagens kamp.  Jerzy Dudek fikk en strekk i lysken på Goodison, men det er ventet at polakken blir meldt kampklar til i ettermiddag.  Det er ikke meldt om andre skadeproblemer i det hektiske påskeprogrammet, selv om både Emile Heskey og Danny Murphy fikk seg noen trøkker mot Everton.

 

Pøbler tilgriset Hillsborough monumentet med blå maling på fredag ettermiddag.  Svineriet ble fjernet nesten umiddelbart av klubben.  På den andre siden av Stanley Park skal statuen av Dixie Dean ha blitt skitnet til av rød maling i forkant av lokalderbyet på Merseyside.

 

Politiet vil forhøre Wayne Rooney etter at Evertons 17-årige talent skal ha spyttet mot Liverpools supportere under lørdagens kamp.  Etter det vi erfarer skal Rooney ha spyttet i bakken, men samtidig i retning av de rødes tilhengere.