Nr. 13 med ny scoring?

Statistikken viser at scoring fra Murphy gir minst omkamp. Danny er trolig tilbake i startoppstillingen. Aldri tapt for Blackburn i ligacupen. Babbel tilbake?

Med Vladimir Smicer ute med skade foran kveldens kamp, er det ventet at Danny Murphy er tilbake i startoppstillingen på Ewood Park. Den hardt arbeidende og kreative midtbanemannen har blitt tvunget ut på benken innledningsvis denne sesongen. Med Hamann fortsatt ute er Danny en av de få i stallen, dersom han er i form, som kan gå inn og gi midtbanen litt mer balanse. Litt av problemet denne sesongen har vært at midtbanen har tapt for mange enkle baller, og gitt vår ikke altfor raske forsvarsrekke flere utfordringer enn nødvendige. Dersom Murphy spiller får vi håpe han scorer. De røde har fortsatt til gode å tape en kamp hvor nummer 13 har scoret!

 

Owen starter igjen?

Houllier hintet i går sterkt at Michael Owen stiller fra start mot et av ”favorittlagene” hans. Spissen som gjennomførte en times spill mot Leeds i helgen, har nettet fem ganger på de åtte kampene han har spilt mot laget til Souness. – Når det gjelder Michael er skaden hans ok. Ankelen fikk en liten reaksjon etter helgens kamp, men han er i orden nå, uttalte manageren i går. Owen er sammen med Murphy den spilleren som har scoret flest ligacupmål i dagens stall. Begge står med ni fulltreffere.

 

Ikke svekket lag

Det er ikke forventet at Houllier stiller med et nevneverdig svekket lag i kveld. Alle storlagene skled til slutt igjennom i gårsdagens kamper – mange hadde gjort en del utskriftninger i lagoppstillingene.

Souness har all grunn til å gjøre endringer på laget etter én uavgjort og fem nederlag på de seks siste kampene. Trolig kommer det minst to i bakre rekker. Markus Babbel er i troppen igjen etter et skadeavbrekk og Lucas Neill var i aksjon mot Southamton forrige helg etter blant annet å ha sonet suspensjon (!)

 

Kun ett tap mot Rovers på 11 kamper

Statistikken viser ellers at Liverpool aldri har tapt for Blackburn i ligacupen. De to forrige møtene endte med avansement etter omkamp 1987/88. I 1995 slo vi dem 3-1 på Ewood. Kaptein Rush scoret for øvrig hattrick på vei til finalen. Liverpool er som kjent forsvarer av ligacupen etter seieren mot United i vår. Blackburn vant trofeet i 2002. Vi vant pokalen et år før det igjen. Forrige gang lagene møttes i en cupkamp var på Anfield i en 4. runde kamp i FA-Cupen i 2000. Blackburn vant oppgjøret 1-0. Det er samtidig Rovers eneste triumf over Liverpool på 11 møter – uansett turnering.

 

På TV: Kampen går direkte på Sky Sport 1 og Viasat Sport (20:55 – 23.30).

 

På tur? Sabra Sportsreiser har på grunn av avbestillinger fortsatt noen få turer igjen til toppoppgjøret mot Manchester United. Ring Bård på telefon 24 14 94 46.