Nytt stopperpar?

Sami Hyypiä og Stephane Henchoz danner midtforsvaret igjen? Flere andre spørsmålstegn foran dagens laguttak.

Det er en del spekulasjoner rundt Liverpools mannskap foran UEFA-cup møtet med Steaua i kveld. Houllier har uttalt at laget vil bli toppet, og at kampen er vel så viktig som søndagens batalje på Anfield. Riise ble noe overraskende plassert på tribunen sist, tar han nå tilbake plassen fra Traore som spilte en grei kamp sist helg?  I tillegg har manageren uttalt at landskampene mot Spania vil slite på John Arne, at han derfor vil la nordmannen få noe mindre spilletid en periode. Stephane Henchoz kom inn for en skadet Biscan 65 minutter ut i matchen sist søndag. Sammen med Sami Hyypia i Liverpools forsvar gjorde han en solid jobb og det har blitt antydet at sveitseren starter i dag. På midtbanen returnerer Diouf etter suspensjon. Vladimir Smicer og Danny Murphy gjorde en brukbar innsats mot Fulham men høyst sannsynlig vil senegaleseren være tilbake på laget i Romania.  Houllier kan dermed stå foran et valg om hvem han skal velge mellom Danny og Vladi.  Dette forutsatt at han velger å fortsette med Harry Kewell på midtbanen, og ikke flytter australieren lenger frem.

 

 I front spekuleres det nemlig heftig etter at Owen ble igjen i England. Får Sinama-Pongolle plassen med siden av Heskey? Kanskje kan altså Houllier flytte frem Harry Kewell nå som Diouf er tilbake? En tredje mulighet er å ha en ensom spiss på topp, mest sannsynlig Emile Heskey. Men et spillesystem, der man benytter en ensom spiss, applauderer ikke akkurat til ”gung-ho” stilen Houllier har lagt om til. Når det er sagt, har også Liverpools manager antydet at man vil ha en litt annen innstilling siden det er bortekamp i Europa.  Dette likevel uten at man går vekk fra den offensive stilen som man da har benyttet de siste ukene.  Houllier og Liverpool vil nemlig helst ha med seg hjem et bortemål i kofferten. Anthony Le Tallec kan også være et valg på midtbanen, gjerne bak spissene, men det blir nok benkplass på ungutten i kveld. Kanskje han får litt spilletid utover kampen? Da har vi sett bort i fra at Dietmar Hamann får en mulighet fra start.  Tyskeren er med i troppen, men er lite trolig aktuell fra avspark.  Hvis Gérard Houllier har sitt midtbaneanker i tankene foran søndagens kamp mot Manchester United vil han nok likevel gi Didi noe spilletid.

 

Slik tror vi Liverpool begynner i kveld:

Dudek, Finnan, Hyypia, Henchoz, Riise, Diouf, Murphy, Gerrard, Smicer, Kewell, Heskey

 

Avspark i Romania er kl 20.00.  Kampen sendes direkte på den engelske kanalen Five. 

Vi oppdaterer som vanlig fortløpende her på liverpool.no, og legger inn egne rapporter ved pause og slutt, samt spillervurdering kort tid etter kampen.  Du kan også få tilsendt lagoppstilling, og få med deg alt det viktige fra Steaua Bucuresti v Liverpool gjennom får SMS-tjeneste.