OBE til Houllier

Houllier og Wenger tildelt OBE av Dronning Elizabeth.

Gérard Houllier ble i dag sammen med Arsenals Arsène Wenger tildelt den prestisjetunge OBE-tittelen av Dronning Elizabeth som anerkjennelse for deres bidrag til engelsk fotball. Liverpools manager vil bli motta tittelen av utenriksminister Jack Straw under en seremoni 9. juli. Houllier sa: ”Å få en slik tittel er en kjempestor ære, og det at min gode venn Arsène Wenger får den samme anerkjennelsen nå gjør det enda mer spesielt. Jeg er veldig stolt over å blitt funnet verdig en slik prestisjetung tittel. Denne æresbevisningen går til Liverpool Football Club, til Liverpool by og til fansen som har vært en stor inspirasjonskilde for meg. Den må deles med alle som har med Liverpool Football Club å gjøre og alle som har Liverpool i sitt hjerte. Jeg vil sende en spesiell takk til formann David Moores, Chief Executive Rick Parry og hele styret i klubben. Jeg sender også en takk til spillerne og trenerstaben, som har gjort alt dette mulig for meg gjennom vårt fantastiske forhold her i denne klubben. Denne anerkjennelsen gir Arsène og meg selv en mulighet til å poengtere hvor heldige og takknemlige vi er over å kunne jobbe i dette landet med det vi liker aller best sammen med mennesker som vi liker og respekterer. Dette er en enorm ære, og jeg ønsker å forsette å bidra innen fotballen.”

Utenriksminister Jack Straw la til: ”Med ferdigheter og lidenskap har Houllier og Wenger ledet to av landets beste klubber, Liverpool og Arsenal, til suksess både her hjemme og ute i Europa. De har også blitt store inspirasjonskilder for mange i både engelsk og i fransk fotball, og de har fungert som ambassadører for forholdet mellom de to landene. Selv om vi alle har hvert vårt favorittlag, er vi alle fans av disse to franskmennene, som har blitt svært sentrale personer i britisk idrettsliv. Jeg ser fram mot å treffe dem neste måned og til å overrekke dem titlene som de har gjort seg fortjente til."

Liverpools Chief Executive Rick Parry var også svært begeistret over dagens store nyhet: ”Alle var kjempeglade da de fikk høre at Houllier hadde blitt tildelt OBE. Dette er ikke bare en anerkjennelse for den jobben han har gjort innen fotballen, men det viser også hvilken stor respekt han yter i Storbritannia. Dette er en stor ære for ham, og han fortjener det virkelig.”