Optimistisk Houllier

Gérard Houllier sier Liverpool har lagt forrige helgs skuffelse bak seg, og han gleder seg til serieinnspurten. Milan Baros ikke til salgs!

Liverpools manager er svært fornøyd med det han har sett på trening denne uka, og han ser fram mot kampen mot Fulham på Anfield i morgen: ”Spillerne har vært livlige på trening, og det er godt å se. Det var tøft for dem forrige helg da de ble offer for det som skjedde i åpningsminuttene. Når du mister en av de viktigste spillerne allerede etter fire minutter på Old Trafford, blir det en veldig vanskelig oppgave. Jeg insisterer på at 4-0 var et misvisende resultat. Sifre som det skjer fra tid til annen. For to år siden slo vi Arsenal 4-0 her, og for ikke lenge siden slo Manchester United Arsenal 6-1. United tapte også 5-0 for Chelsea da de spilte elleve mot elleve hele kampen. Vi ønsket å angripe dem, men det ble vanskelig da vi ble tvunget til å ta ut en av spissene våre. Det var rett og slett ikke vår dag. Er vi desperate etter å slå tilbake og vise fansen hva som kreves for avslutte sesongen best mulig? Vent og se i morgen!”

Gérard Houllier sier også at han nyter hvert eneste sekund av Liverpools jakt på den viktige fjerdeplassen: ”Det er seks kamper igjen, og vi vet hva som kreves. Vi skal gjøre vårt beste og går for seier i alle kampene. Alle spillerne ønsker å delta i Champions League, og vi skal gjøre det vi kan for å komme med. Jeg ser virkelig fram mot den utfordringen som ligger foran oss nå i innspurten. Vi har kun ett mål for resten av sesongen, og det er å spille opp mot vårt aller beste i de kampene som er igjen. Vi må kanskje vinne alle seks kampene, men vi har gjort det før, og jeg vet vi kan klare det igjen. Denne sesongen har vi vært veldig uheldige med tanke på poengsamlingen. I mange kamper har vi spilt godt, men ikke fått det resultatet vi fortjente. Noen ganger har man slike sesonger. Hvis vi hadde vunnet noen av våre uavgjorte kamper, hadde vi vært blant de fire beste. Vi er et ungt og selvsikkert lag, som er under utvikling hele tiden. Vi har ikke mye igjen før vi er der vi ønsker. Det har vært en vanskelig sesong med svake resulater, men det har vi lagt bak oss nå. Nå skal vi bare konsentrere oss om å vinne hver og en av de kampene vi har igjen.”

Milan Baros har den siste tiden blitt linket til Hertha Berlin, men Gérard Houllier insisterer på at tsjekkernes framtid ligger på Anfield: ”Vi har ikke fått noen henvendelser på Milan, og hvis vi hadde fått noen, ville jeg heller ikke latt ham gå. Det ville vært en tabbe. Milan er en ung spiller som lærer hele tiden. Bare se på de framskrittene han har gjort det siste året. For ett år siden var det ingen som trodde på ham. Han har fortsatt mye å lære, men vi skal huske på at han fortsatt bare er 21, og vi må være forsiktige med unge talenter. Han er vært med i to tredjedeler av kampene våre denne sesongen og kommer til å være en viktig spiller i de siste seks kampene denne sesongen og i mange år framover.  Jeg har fortalt Milan at jeg har tro på ham. Jeg skjønner at han ble veldig skuffet over bli byttet ut forrige helg, men han var et offer for omstendighetene. Jeg trodde Emile ville være frisker fordi han hadde spilt færre landskamper, og Milan forstod avgjørelsen.”