Owen blir historisk

Michael yngst med 50 landskamper for England. Ny spiller klar i dag? Carra er klar for Finnan. Liverpool sjekket Yakin igjen.

50 landskamper

23 år gammel vil Michael Owen onsdag bli tidenes yngste landslagsspiller for England som når 50 ”caps”.  Født 14.desember 1979 var Owen 18 år og 59 dager da han debuterte med de tre løvene på brystet mot Chile.  49 kamper og 20 mål senere vil han i David Beckhams fravær være kaptein når England møter Slovakia i EM-kamp på Riverside førstkommende onsdag.  Han vil fortsatt mangle 75 landskamper på å nå antallet til Peter Shilton (125), samt score 29 mål til for å ta igjen Bobby Charlton (49), men hvem er villig til å vedde i mot at St. Michael også greier det?

 

Finnan formelt klar i dag?

Steve Finnan kan bli offisielt klar for Liverpool i dag.  Liverpool skal være enige med både klubb og spiller, og det er bare de siste formaliteter som gjenstår.  Kjøpesummen skal ligge på rundt £3.5M.  Alt tyder derfor på at høyrebacken vil være klar for pre-season trening på Melwood fra 8.juli.  Der vil han også møte en gammel kjenning siden Fulhams tidligere assistent manager, Christian Damiano, er hentet inn til Liverpools trenerstab.

 

Ny utfordring for Jamie

Overgangen til Finnan er ingen overraskelse, ei heller for Jamie Carragher.  Carra var fast inventar på høyrebacken i de siste 34 ligakampene forrige sesong, etter at en operasjon ga ham en litt treg start i 2002/03, men de fleste regner nå med at scouseren må vike plass for den nyinnkjøpte irske landslagsspilleren.  Jamie er imidlertid klar for utfordringen:  ”Jeg ville selvsagt helst sett at han ikke kom.  Skulle imidlertid jeg bli skadet, og med all respekt for andre spillere her, vet jeg ikke hvem som skulle ha kommet inn.  Jeg narrer meg ikke selv.  Hvis Steve Finnan kommer så tror jeg ikke det vil være for å sitte på benken, men hva kan du gjøre?  Liverpool er en stor klubb og hvis de mener at det er et område de vil styrke så gjør de det.  Det har uansett vært en del forsvarere som har kommet og gått fordi jeg har spilt på deres plasser, og det har vært større navn enn Steve Finnan.”

 

To ”målgivende” fra Yakin

Speidere fra Liverpool skal ha vært tilstede på landskampen mellom Sveits og Russland på lørdag.  De fikk se at Stephane Henchoz var tilbake på banen igjen som innbytter, men hovedmålet med turen var trolig likevel å sjekke midtbanespilleren Hakan Yakin.  Playmakeren til Basel var også involvert i begge målene til hjemmelaget, da det først var hans langskudd som ga returen som førte til åpningsmålet, og det var også han som spilte igjennom i forkant av 2-0.

 

Dundee til ønsterrisk fotball

Sean Dundee hadde ingen lysende karriere på Anfield etter at Roy Evans kjøpte ham for £2M fra Karlsruhe.  I tysk Bundesliga har imidlertid angriperen hatt mer suksess med 61 mål på 160 kamper totalt.  Nå har imidlertid Stuttgart blitt enig med Austria Wien om at ”Croc Dundee” skal spille en sesong i Østerrike, men opsjon for ytterligere en sesong.

Mike Marsh, også det en tidligere angriper på Anfield, la nylig støvlene på hylla etter at en alvorlig skade gjorde at scouseren måtte konsentrere seg om amatørfotball.  Nå har Marsh fått en ny rolle som assisterende manager for Nuneaton Borough, en klubb utenfor det profesjonalle ligasystemet.