Owen glad for å være tilbake

Owen vil fortsatt ha kjenninger av skaden fremover. Ingen risk å benytte St. Michael, mener Houllier. Manageren hyller Pongolle. Houllier elsker LFC.

Michael Owen var svært glad for å være tilbake i aksjon mot Leeds etter tre uker på sidelinja. 23-åringen kronet ”comebacket” med å score kampens første mål, for øvrige hans første mål i åpent spill på Anfield siden Fulham var gjester 12.april. Men han påpeker at han vil ha kjenninger av skaden i tiden fremover.

- Seieren var svært viktig i dag, og jeg klarte en time. Jeg er glad for å være tilbake med scoring. Skaden kunne vært lang verre selvsagt. Det var en stygg skade. Jeg har ikke trent på tre uker. Jeg trente i går (fredag) og spilte i dag (lørdag) så det er ikke noen ideell situasjon, men det betalte seg til slutt. Jeg gikk av banen litt stiv. Skaden er leget nå, men det er bare en ansamling av blod og hevelse som var i leggen. Det gir smerter nå, men hvis det er det eneste problemet, så kan vi fortsette og prøve å bli kvitt det, uttalte Owen til tv etter kampen.

 

- Det var min hensikt å bruke Michael i 60 minutter. Det var ingen gambling med Michael, siden jeg aldri gambler med mine spilleres helse og form, utdyper Houllier.

 

Gerard Houllier var full av lovord for Florent Sinama-Pongolle, som kom inn og scoret sitt første seniormål i den røde trøya.

- Han er svært spennende. Han minnet meg om Milan Baros da han entret banen. Han trenger tid for å tilpasse seg, men jeg fortalte ham på trening fredag at han har gått opp et gir og var klar. Han spilte veldig godt for reservene i midtuken og scoret to ganger. Han fortjente sjansen. Florent er rask, han kan gå forbi spillere, har bra spenst og nikker ballen godt. Han scoret et fint mål og jeg er svært tilfreds med ham.

 

Gerard Houllier snakker om hvor glad han er i Liverpool FC, hans visjoner, og vet at han har styrets og spillernes tillit.  De vet at klubben går i riktig retning. Han har ingen intensjoner om å forlate skuta.

- Jeg elsker klubben. Jeg elsker å komme på jobben hver dag. Jeg gir alt av meg i denne jobben. Jeg kan på ærlig vis si at spillerne har 100% tillit til meg, og jeg har deres tillit. De kan se hvordan vi har utviklet oss som fotballklubb. De kan se vi er mye nærmere nå enn vi var for et par år siden. Bare å se dem på treningsfeltet forteller meg at de er sterke og samlet, og at de ønsker dette like mye som meg. En ting jeg vet er at jeg ikke vil forlate denne klubben før jeg føler at det jeg har å gjøre er fullført. Aldri. Jeg har alltid hatt en drøm, en visjon for Liverpool FC, og den er delt med direktørene. De vet hvor vi er. De vet at vi bygger noe spesielt. Ikke bare for i dag, men også for framtiden. Jeg tror de fremdeles har tro på meg, at de har tillit til meg, fordi vi snakker sammen regelmessig og de kan se hva vi prøver å oppnå her, sier Houllier.

 

Manageren avslører også at han er mer entusiastisk enn noen gang med å forsøke å få klubben til å oppleve heder og ære igjen.

- Faktumet at vi går igjennom en vanskelig periode gjør ingen forandringer med måten jeg lever og gjør jobben min på. Folk spør om jeg kommer til å slutte eller kommer til å få sparken, spørsmål andre managere ikke får. Det forandrer ingenting. Brennstoffet som gjør at jeg kommer opp om morgenen og gjør meg ute av stand til å vente med å komme på jobb heter entusiasme. Så fort det forsvinner trekker jeg meg tilbake. Spør min kone. Hun vet at jeg lever for å kjøre gjennom portene på treningsfeltet, kjenne gresslukta på banen, gå inn i garderoben og høre ballene sprette eller høre guttene le og prate. Jeg har oppnådd mye med Liverpool, mye jeg er stolt av. Den klubben handler ikke bare om i dag og i morgen. Det handler også om framtiden. Det handler om å gjøre ting skikkelig og bygge noe som vil vare. Dersom jeg måtte gå og den neste manageren ville vinne ligatittelen med det jeg forlot, ville jeg være stolt. Det ville fortsatt være en prestasjon, forteller franskmannen.