Owen med advarsel

Everton intet enmannslag, sier Owen. Traore selvsikker foran lørdagens skjebnekamp. Babbel matchvinner for reservene.

Michael Owen har advart sine lagkamerater om at Everton er mer enn bare Wayne Rooney og at de blå slettes ikke er noe enmannslag. Den 17-årige spisskometen har seilt opp som Owens spissmakker på landslaget, og mange frykter at unggutten skal skape trøbbel for Liverpool som er uten både Stephane Henchoz og Sami Hyypia i lokaloppgjøret på Goodison lørdag.

”Wayne er en veldig god spiller, men han har bare startet et dusin kamper. Everton har andre gode spillere vi må holde øynene oppe for”, mener Owen som dessuten påpeker at helgas lokaloppgjør er det viktigste for begge laga på mange år. ”Det er sannsynligvis et av de lokaloppgjørene folk har sett mest fram til på årevis fordi Everton har forbedret seg veldig. De kan legge seg bakpå på Anfield og sikre et poeng, men jeg kan ikke se at de skal gjøre det samme foran sitt eget publikum”, sier Liverpools superspiss.

Rooneys spissmakker Kevin Campbell sier samtidig at Everton går inn i kampen i en situasjon de ikke har vært i på lenge – laget er foran gjestene fra Anfield og er dessuten ikke innblandet i nedrykksstriden. ”Det kommer til å bli litt av en kamp. Lokaloppgjørene mellom oss er massive, og denne gangen slipper vi frykten for nedrykk. Selv om vi ligger foran Liverpool for øyeblikket er vi desperate etter fortsatt å være det etter kampen. Vi har fin kurs mot kvalifisering for Europa, og med fem kamper igjen går vi for full pott”, sier Campbell til Evertons egne nettsider.

Mange røde er bekymret for trusselen fra nettopp Campbell og Rooney. Liverpool stiller med Igor Biscan og Djimi Traore som midtstoppermakkere for aller første gang fra start, men den mest rutinerte av de to er ikke bekymret. ”Jeg har ingen tvil om at jeg og Igor kan klare oss bra lørdag og gjøre en god jobb for laget. Selv har jeg vært fornøyd med min egen innsats de siste ukene og jeg ser bare fram til lørdagens utfordring”, sier Traore som har spilt sammen med Biscan i forsvaret for reservelagt denne sesongen.

 

Markus Babbels scoring etter fire minutter var nok til at et ungt reservelag slo Manchester City i går kveld. Tyskeren utnyttet en feil av Citys keeper Carlo Nash og satte inn kampens eneste mål fra kort etter en corner fra Michael Foley. I følge rapportene var det nettopp Babbel som framhevet seg i størst grad sammen med Patrik Berger i en kamp hvor Liverpool hadde de største sjansene og vant fortjent. Neil Mellor klarte ikke å score sitt 20. mål for sesongen i reserveligaen, men spisstalentet hadde flere muligheter som ble avverget av Nash.

Laget mot City: Luzi, Vaughan, Foley-Sheridan, Butler, Raven, Babbel (Flynn 79), Potter, Welsh, Mellor (Gillespie 70), Berger, Smyth.
 

I følge uoffisielle rykter fra normalt pålitelige kilder kommer Liverpool til å lansere ny bortedrakt i forbindelse med vennskapsturneringa i Nederland i august. Fargen skal være hvit, og klubbemblemet flyttes til venstresiden til fordel for dagens variant med midtstilt logo.