Owen spiller ikke mot Portsmouth!

Michael Owen ser ikke ut til å bli klar av sin skade tidsnok til å rekke Portsmouth-kampen. Det bekrefter Gerard Houllier i ettermiddag. Rivaldo-rykter. Glad Smicer. Ungt reservelag mot United.

Owen trolig ute mot Portsmouth

Nå når Liverpool har sikret seg en plass i neste runde av UEFA-cupen rettes fokuset mot lørdagens viktige ligakamp borte mot Portsmouth. På direkte spørsmål fra Liverpools offisielle hjemmeside om Michael Owen blir klar til oppgjøret på Fratton Park svarer Gerard Houllier i dag negativt. Heldigvis var det ingen av spillerne som pådro seg noen nye skader i går kveld, selv om Anthony Le Tallec hinket av banen etter en kraftig tackling.

"Nei, jeg tror ikke Michael har noen sjanse til å spille mot Portsmouth. Vi vet dette blir en viktig kamp for oss. Vi vet vi trenger et godt resultat herfra. Portsmouth fikk en god start på sesongen, og har rutinerte folk som Teddy Sheringham og Patrik Berger i stallen. De har også en meget rask spiss som vi må se opp for, samt et rutinert forsvar. De er definitivt et lag som hører hjemme i toppdivisjonen, og jeg tror ikke de rykker ned igjen."

"I morgen vil vi for alvor begynne å fokusere på møtet med Portsmouth, og etter å ha tapt to ganger på rad i liagen, må vi vel si at resultatet i denne kampen vil telle mer for oss en kvaliteten på spillet. Når det er sagt, må jeg legge til at over tid vil selvsagt kvaliteten på spillet være svært viktig for å oppnå stabilt gode resultater", sier Houllier.

Houllier forteller at han ser fram til å møte Patrik Berger igjen. En spiller som Houllier karakteriserer som viktig for suksessen i treble-sesongen, og som han anser som en kjernekar.

"Alle her liker Patrik. Han var uheldig som fikk noen stygge skader mens han spilte for oss, men jeg er glad for at han nå ser ut til å ha kommet over skadeproblemene sine", avslutter Houllier.

Portsmouth håper å ha sin innflytelsesrike forsvarer Dejan Stefanovic klar etter en håndskade i tide til lørdagens match mot Liverpool. Stefanovic spilte ikke for Serbia da de slo Wales i helgens EM-kvalik, men serberen har altså håp om å være klar til kommende helg, ifølge Portsmouths offisielle hjemmeside.

Liverpool vil på sin side være foruten Salif Diao i tillegg til de skadde spillerne. Diao starter nemlig sin 3 kamper lange karantene etter å ha blitt utvist i en reservelagskamp mot Everton.

Dommer i oppgjøret på Fratton Park, som har avspark lørdag kl.16.00 norsk tid, er Steve Dunn.

Nye Rivaldo-rykter

Flere nettsteder skriver i dag at Rivaldo kan være på vei fra AC Milan til Liverpool når transfervinduet åpnes i januar. Dette har de tydeligvis hentet fra den italienske avisen La Gazzetta dello Sport, som skriver at Liverpool og Tottenham leder han i jakten på den brasilianske stjernen. Avisen skriver blant annet at verdensmesteren vil godta en kraftig lønnsnedgang for å spille i England. Vi velger foreløpig å ta disse ryktene med stoisk ro.


Smicer glad for at laget finner veien til nettmaskene også uten Owen

Vladimir Smicer har i dag uttrykt sin glede over at Liverpool også endelig ser ut til å være i stand til å finne veien til nettmaskene, også uten Michael Owen på laget.

"Michael vil alltid score mål, og han er utrolig viktig for oss. Men det er også viktig at vi ikke blir for avhengige av han, og derfor var det flott å se at Emile Heskey kom på scoringslisten. Han er en av de som har vært mest under press for å score flere mål, så dette tar jeg som et godt tegn før møtet med Portsmouth i helgen", sier Smicer.

Ungt reservelag mot United

Bare Chris Kirkland, John Welsh og Darren Potter av de som var i troppen mot Olimpija Ljubljana spiller for Liverpools reservelag mot Manchester United på Deva Stadium i kveld. Liverpool stiller dermed et særdeles ungt og uerfarent lag mot rivalen fra andre enden av East Lancs Road.

Verdt og merke seg er det også at Jon Otsemobor allerede er tilbake for fullt etter at han nylig ble skutt i baken på et utested i Liverpool. Ifølge liverpoolfc.tv starter Otsemobor på høyrebacken i kveld.

Dette er laget Hugh McAuley har tatt ut til å starte kampen:

Chris Kirkland
Jon Otsemobor
David Raven
Carl Medjani
Zak Whitbread
Michael Foley
Andrew Wright
John Welsh
Chris Butler
Darren Potter
Robbie Foy

Reserver

Stephen Vaughan
Patrice Luzi
Adam Flynn
James Smith
Jason Massie
Karl Noon