Owen starter for England

Michael Owen skal spille 1.omgang mot Australia, og får støtte fra McClaren. Kirkland og Heskey venter på svar angående skader.

Sven Göran Eriksson bekrefter at Michael Owen vil spille de første 45 minuttene mot Australia på Upton Park førstkommende onsdag.  Svensken er ventet å starte med et toppet lag i vennskapskampen, men flesteparten av de etablerte spillerne vil bli byttet ut i pausen til fordel for yngre krefter.

Owen har fått en del kritikk i det siste for sin manglende effektivitet foran mål, men får støtte fra Steve McClaren.  McClaren var tidligere trener for England, og er nå altså manager for det Middlesbrough som spilte 1-1 på Anfield sist lørdag:  ”Det er ingen grunn til bekymring angående Michael.  Jeg har jobbet sammen med ham for England og jeg kjenner ham godt nok til å si at dette ikke vil ha noen innvirkning på ham.

”Han spilte bra mot oss, han var hele tiden farlig, og spesielt da han fant litt plass på venstresiden hvor han kunne utfordre vårt forsvar.

”Jeg har hørt all praten om ham, men han lar aldri noe slikt påvirke seg.  Han vil bare holde det gående og det er uunngåelig at målene vil komme.  Jeg er bare glad for at det ikke skjedde mot oss.”

Chris Kirkland er for tiden i USA hos spesialist Dr. Richard Steadman, mannen som har gjennomført kneoperasjoner på bl.a. Jamie Redknapp og Patrik Berger.  Steadman vil avgjøre om Kirkland trenger å operere korsbåndet, etter at keeperen ble skadet mot Crystal Palace nylig.  Emile Heskey venter også svar på røntgenbilder tatt av kneet etter at han ble byttet ut i pausen mot Middlesbrough på lørdag.  Angriperen skal ha vært plaget av en vond menisk.  Emile er ikke aktuell for spill med England denne uka, men skal likevel knytte seg til troppen samtidig som han får behandling.