På plass i Bangkok

Parry-hyllest til røde fans i Østen. Henchoz ”ny spiller”. Skryt til John Welsh.

Parry hyller thailandske fans

Chief-executive Rick Parry innrømmer at Liverpool og sponsorene tjener store penger på lagets tur til Østen, men bedyrer at det viktigste er at de mange supporterne som aldri får sett sine helter i levende live nå har muligheten til å se dem spille. "Den viktigste delen av en slik tur er responsen vi får fra supporterne. Det finnes rundt en million Liverpool-supportere i Thailand og de fortjener en slik mulighet til å få sett dem", mener Parry.

Liverpool møter Thailand på torsdag før kampen mot Hong Kong XI søndag.

På en pressekonferanse i Bangkok i dag fortalte også Gerard Houllier om sin begeistring for å være tilbake i landet for å spille for supporterne. "Vi er tilbake på grunn av at vi likte det forrige gang. Forrige gang ble vi overveldet over mottakelsen, og vi gleder oss til kampen mot Thailand", sier Houllier.

Henchoz blir nøkkelspiller

På den samme pressekonferansen ble Houllier spurt om Michael Owens framtid på Anfield, og manageren presiserte at Englands visekaptein kommer til å forlenge sin nåværende avtale som går ut i 2005. "Han har to år igjen av kontrakten og dette er ikke riktig tidspunkt for å diskutere det, men vi er veldig sikre på at Michael blir hos oss".

Houllier hyllet samtidig midtstopper Stephane Henchoz som har ristet av seg skadeproblemene han slet med i fjor. "Vi savnet Stephane forrige sesong. Han mistet praktisk talt halve sesongen og det er trolig hvorfor vi gikk glipp av Champions League plassen. Det er flott å ha ham tilbake og han blir som en ny spiller for oss", sier Gerard Houllier.

Skryt til unggutter

Selv om Englands U19 landslag gikk hodestups ut av EM søndag kveld får Liverpools representant på laget skryt av landslagssjef Stuart Baxter. England tapte 0-3 for Tsjekkia i den siste kampen, men Baxter stemplet sin kaptein som banens beste. "Dersom jeg skulle plukke ut en spiller må det bli John Welsh, jeg tror ikke noen var bedre enn ham", sier Stuart Baxter som har oppfordrer Gerard Houllier til å slippe til unggutten på det høyeste nivået denne sesongen. LFC-sjefen på sin side signaliserte tidligere i sommer at han kan komme til å la unggutten få spilletid i flere kamper enn den foreløpige debutkampen mot Ipswich i ligacupen i fjor. John Welsh er en hardtarbeidende midtbanemann med god teknikk, og har av mange blitt sammenlignet med Steven Gerrard.

Også de unge supertalentene fra Frankrike får skryt etter debutkampen mot Crewe sist helg. Houllier mener imidlertid at duoen trolig er best tjent med å spille reservelagsfotball denne sesongen slik at de står best mulig rustet neste år. "Jeg tror det er best for dem å spille i reserveligaen denne sesongen slik at de blir vant med engelsk fotball. Men i framtiden vil de bli viktige kjøp. Det er bare et spørsmål om tid, det lover jeg", påpeker Houllier som tror begge er klare for førstelaget på dette tidspunktet neste år.